Transportatorii pe cablu oferă gratuitate pe pârtie elevilor pentru a atrage atenţia Guvernului

Aproape toate pârtiile din România oferă gratuitate, timp de jumătate de zi, vineri, pentru toţi elevii care vor să practice sporturi de iarnă. Prin acest demers, transportatorii pe cablu vor să atragă încă o dată atenţia Guvernului că elevii merită şi trebuie să aibă vacanţă în februarie.

388 afișări
Imaginea articolului Transportatorii pe cablu oferă gratuitate pe pârtie elevilor pentru a atrage atenţia Guvernului

Transportatorii pe cablu oferă gratuitate pe pârtie elevilor pentru a atrage atenţia Guvernului

Asociaţia Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) doreşte să atragă încă o dată atenţia Guvernului, în mod special Ministerului Educaţiei, asupra faptului că elevii din România merită o vacanţă de două săptămâni în luna februarie. Astfel, vineri, 25 februarie, pe aproape toate pârtiile din România, toţi elevii vor putea, timp de jumătate de zi, să schieze gratuit, pe baza carnetului de elev, fără să achite taxa pentru instalaţiile de cablu.

„Ne dorim ca ziua de 25 februarie să fie dedicată sportului de iarnă şi tinerilor. Vrem să încurajăm părinţii şi copiii să vină pe pârtie, să stea în natură, să facă sport, să schieze sau să se dea cu sania. Elevii din România trebuie, la fel ca toţi ceilalţi din Europa, să aibă parte de două săptămâni de vacanţă de iarnă, în primul rând pentru a practica sport. Vrem să încurajăm părinţii şi copiii să vină pe pârtie, să stea în natură, să facă sport, să schieze sau să se dea cu sania”, a declarat Iancu Şerbănescu, presedintele ATCR.

Acestui demers s-au alăturat atât administratorii pârtiilor de la Azuca, Sinaia, cât şi Cheile Grădiştei, sau Arena Platoş (jud. Sibiu), Buscat Resort (jud. Cluj).

Elevii pot schia gratuit a doua jumătate a zilei de vineri pe pârtiile din: Azuga, Muntele Mic, Sinaia, Buscat, Cavnic, pârtia Bucovina, pârtia Oprea (Întorsura Buzăului), Vartop (Arieşeni), Staja, Muntele Mic, Semenic – Valiuc, Arena Pla-tos- Păltiniş, pârtia Durău (jud. Neamţ), pârtia Băişoara (jud Cluj), pârtiile Mărişel (jud. Cluj), Suior (jud. Maramureş), pârtia Cavnic (Maramureş), pârtia Bucovina, pârtia Oprea ( jud. Buzău), pârtia Dealu Negru (jud. Suceava), Şure-anu, Borsec (jud. Harghita), Homorod (jud. Harghita), Ciumani, Havas Bucin, pârtia Bogdan-Praid, Harghita Băi, Mădăraş Harghita, Şumuleu Ciuc (jud. Har-ghita), pârtia Sovata.

La începutul lunii februarie, Asociația Transportatorilor pe Cablu din România (ATCR) alături Alianţa pentru Turism (APT) au solicitat, printr-o scrisoare deschisă, reintroducerea vacanţei de iarnă din luna februarie în noua structură a anului scolar 2022-2023. De asemenea, cele două organizații au cerut Ministerului Turismului și Antreprenoriatului să se implice și să susţină companiile din România din ambele domenii care au fost afectate de această decizie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici