Transportul pe Dunăre, în pericol să fie blocat din cauza unor depuneri de mâl

Administraţia Fluvială a Dunării de Jos va începe, de urgenţă, lucrări pentru asigurarea condiţiilor minime de navigaţie pe Dunăre, după ce, din cauza unor depuneri de mâl, circulaţia pe fluviu ar putea fi blocată, informează MAI.

133 afișări
Imaginea articolului Transportul pe Dunăre, în pericol să fie blocat din cauza unor depuneri de mâl

Transportul pe Dunăre, în pericol să fie blocat din cauza unor depuneri de mâl (Imagine: Remus Badea/Mediafax Foto)

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a convocat, marţi, la sediul Guvernului, o şedinţă extraordinară a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, după ce Ministerul Transporturilor a anunţat că au apărut riscuri majore pentru securitatea transporturilor navale.

"Tema întâlnirii a constituit-o analiza situaţiei privind asigurarea navigabilităţii în condiţii de siguranţă pe fluviul Dunărea între kilometrul 610 şi kilometrul 375 - amonte de portul Somivit - aval port Silistra", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Conform sursei citate, blocarea navigaţiei pe Dunăre, în amberele sensuri, ar afecta inclusiv asigurarea aprovizionării populaţiei şi a magazinelor.

În aceste condiţii, cu acordul părţii bulgare, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a adoptat o Hotărâre prin care Administraţia Fluvială a Dunării de Jos va întreprinde, în regim de urgenţă, lucrările necesare pentru a asigura condiţii minime de navigaţie pe Dunăre, pe sectorul comun româno-bulgar, cuprins între kilometrii 875,5 şi 375, conform recomandărilor Comisiei Dunării.

Totodată, pentru realizarea tuturor lucrărilor care se impun, Ministerul Transporturilor va întreprinde demersurile necesare pentru înscrierea în bugetul de stat pe anul 2015 a sumelor necesare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici