Tratamentele anti-ţânţari în zonele verzi ale Capitalei, de marţi până la începutul lui octombrie

Tratamentele contra ţânţarilor în zonele verzi ale Capitalei, inclusiv parcuri, zone rezidenţiale şi cimitire, vor începe marţi şi vor fi făcute în fiecare seară a anotimpului cald, până la începutul lui octombrie, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii municipalităţii.

392 afișări
Imaginea articolului Tratamentele anti-ţânţari în zonele verzi ale Capitalei, de marţi până la începutul lui octombrie

Tratamentele anti-ţânţari în zonele verzi ale Capitalei, de marţi până la începutul lui octombrie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tratamentele vor fi efectuate, în intervalul 19.00-2.00, şi în grădini publice, la aliniamente stradale şi în zone industriale, potrivit sursei citate..

"Toate produsele insecticide utilizate au o toxicitate redusă pentru om şi animalele de companie, precum şi pentru vegetaţie", precizează Primăria Municipiului Bucureşti.

O primă etapă a tratamentelor pentru combaterea ţânţarilor a început la 15 martie, în locurile unde dezvoltarea acestor insecte a fost posibilă în anotimpul rece, precum subsolurile imobilelor de la asociaţiile de locatari şi proprietari, de la spitale, şcoli, creşe, grădiniţe şi agenţi economici, dar şi în cele ale reţelelelor edilitare Apa Nova şi RADET.

Potrivit municipalităţii, pentru 2013, se aplică tratamente de combatere a ţânţarilor pentru aproximativ 22.000 de scări şi subsoluri, 18.000 de guri de canalizare ale reţelei RADET şi 17.000 de canale aparţinând Apa Nova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici