Trei bărbaţi din Mureş, bănuiţi că au vânat ilegal urşi bruni, reţinuţi. Ce au găsit poliţiştii la percheziţii şi la cât se ridică prejudiciul

Trei bărbaţi bănuiţi că au vânat ilegal urşi bruni, specie protejată de lege, au fost reţinuţi în urma a nouă percheziţii în judeţele Mureş şi Sibiu. Prejudiciul este estimat la peste 120.000 de euro, poliţiştii găsind la precheziţii, pe lângă un craniu de urs, zeci de trofee de cerb şi căprior.

1711 afișări
Imaginea articolului Trei bărbaţi din Mureş, bănuiţi că au vânat ilegal urşi bruni, reţinuţi. Ce au găsit poliţiştii la percheziţii şi la cât se ridică prejudiciul

Trei bărbaţi din Mureş, bănuiţi că au vânat ilegal urşi bruni, reţinuţi. Ce au găsit poliţiştii la percheziţii şi la cât se ridică prejudiciul

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Mureş au făcut, joi, nouă percheziţii în judeţele Mureş şi Sibiu, la locuinţele a şapte bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 72 de ani, bănuiţi că ar fi vânat, în mod ilegal, trei exemplare din specia urs brun, strict protejată de lege, precum şi din alte specii de vânat, cu scopul de a vinde astfel de produse.

În urma percheziţiilor, au fost identificate o armă neletală, pentru care persoana în cauză nu deţinea permis de port armă, o armă letală cu glonţ, muniţie letală, un craniu de urs, 67 trofee de cerb şi căprior, carne de vânat, nouă cuţite de dimensiuni mari, o suliţă artizanală, precum şi alte bunuri.

Trei persoane au fost reţinute, urmând ca vineri să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighişoara, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic, prejudiciul fiind estimat la peste 120.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici