Video Trei bihoreni, cercetaţi pentru producţie şi comerţ cu băuturi alcoolice contrafăcute

Trei bărbaţi din Salonta sunt urmăriţi penal de poliţiştii de la Investigarea Fraudelor Bihor, după ce în depozitele şi sediile firmelor acestora s-au găsit o instalaţie de producere a băuturilor alcoolice şi 1.100 de litri de alcool, doi dintre bărbaţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

489 afișări

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a anunţat, joi, că trei persoane din municipiul Salonta sunt urmărite penal de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor după ce au provocat un prejudiciu de peste 100.000 de lei statului, prin producerea şi comercializarea unor băuturi alcoolice contrafăcute, doi dintre bărbaţi, unul de 59 ani şi altul de 34 de ani, fiind reţinuţi.

"În urma cercetărilor făcute de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor bihoreni, care s-au sesizat din oficiu în cauză, s-a stabilit că, în perioada 2010-2011, cei trei au utilizat alcool dublu rafinat achiziţionat fără forme legale de la diverşi furnizori ca materie primă pentru fabricarea a diferite sortimente de băuturi alcoolice, cum ar fi votcă, rom sau brandy. Băuturile erau produse în mai multe imobile din Salonta şi erau comercializate către diverse baruri sau persoane fizice din Bihor", a declarat inspectorul principal Alina Dinu.

Imobilele în care se produceau băuturile alcoolice au fost identificate miercuri, în urma unei ample acţiuni la care au participat peste 50 de poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, al Serviciului de Ordine Publică, al Poliţiei municipiului Salonta şi al Serviciului de Intervenţie Rapidă, cu sprijinul Serviciului Judeţean de Informaţii şi Protecţie Internă Bihor.

Poliţiştii au făcut 16 percheziţii, atât la domiciliile suspecţilor, la sediile firmelor folosite de aceştia în activitatea infracţională, cât şi în imobilele în care suspectau că se produc ilegal băuturile alcoolice.

"În urma descinderilor, au fost descoperite o instalaţie rudimentară de producere a băuturilor alcoolice, 1.100 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, 20 de litri de diverse esenţe, peste 200 de recipiente din plastic sau sticlă de diferite dimensiuni şi, totodată, capace din plastic pentru respectivele recipiente", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Simultan cu percheziţiile, echipe mixte de control, formate din poliţişti bihoreni şi specialişti din cadrul Direcţiei Judeţene de Accize şi Operaţiuni Vamale Bihor, au făcut verificări la mai multe societăţi comerciale din judeţ, la care erau distribuite băuturile alcoolice produse de suspecţi, confiscând 12.620 de ţigarete netimbrate şi 48 de litri de băuturi alcoolice pentru care nu exista niciun document de provenienţă.

Totodată, în urma controalelor au fost aplicate patru sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 52.000 de lei.

"Întreaga cantitate de alcool şi ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării. Prejudiciul total provocat bugetului de stat în urma activităţii infracţionale desfăşurate de suspecţi se ridică, până în prezent, la peste 100.000 de lei", a arătat inspectorul principal Alina Dinu.

În urma acţiunii de miercuri, doi dintre suspecţi au fost reţinuţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Poliţiei Bihor pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de joi urmează să fie prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Salonta şi ulterior la Judecătoria Salonta cu propunere de arestare preventivă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici