Trei copii au murit într-un incendiu, la Bacău

Trei copii cu vârste cuprinse între un an şi trei ani, din localitatea Răchitoasa, judeţul Bacău, au murit carbonizaţi, duminică seară, în urma unui incendiu care a cuprins casa în care locuiau, la momentul izbucnirii focului micuţii fiind siguri acasă.

32 afișări
Imaginea articolului Trei copii au murit într-un incendiu, la Bacău

Trei copii au murit într-un incendiu, la Bacău (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, duminică seară, la ora 21.49, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Maior Constantin Ene" al judeţului Bacău a fost anunţat telefonic prin sistemul unic pentru apeluri de urgenţă 112 despre producerea unui incendiu la gospodăria unui localnic din Răchitoasa.

La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta în interiorul casei, compusă din trei camere, cu pereţi din paiantă, precum şi la acoperişul acesteia.

La momentul izbucnirii incendiului, cei trei copii ai familiei, cu vârste cuprinse între un an şi trei ani, erau singuri acasă şi dormeau, ei fiind găsiţi carbonizaţi.

Conform sursei citate, părinţii copiilor plecaseră de acasă în jurul orei 21.00, mergând la magazinul din sat, aflat la o distanţă de circa doi kilometri, iar înainte de plecare au alimentat soba cu lemne. La întoarcere, părinţii copiilor au găsit casa cuprinsă de flăcări şi au cerut ajutorul vecinilor, însă din cauza flăcărilor şi a fumului dens din interior oamenii nu au putut interveni pentru salvarea copiilor. Tatăl copiilor a reuşit să intre în casă şi să-l scoată pe unul dintre micuţi, însă acesta era decedat.

Incendiul, care a izbucnit de la jarul căzut din sobă şi care a distrus locuinţa aproape în întregime, a fost lichidat la ora 23.50.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici