Trei medici, sancţionaţi după decesul pacientului plimbat între spitale

Trei medici de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost sancţionaţi, vineri seară, de conducerea unităţii, după decesul, cu o zi în urmă, a unui pacient în vârstă de 62 de ani, din Drăgăneşti-Olt, care a fost plimbat aproape patru ore între secţiile a două spitale din judeţ.

90 afișări
Imaginea articolului Trei medici, sancţionaţi după decesul pacientului plimbat între spitale

Trei medici, sancţionaţi după decesul pacientului plimbat între spitale

Potrivit doctorului Ion Brătoi, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, un medic a fost sancţionat cu penalizare de zece la sută din salariu pe trei luni, urmând ca la viitoarea greşeală să i se desfacă contractul de muncă, iar alţi doi medici au fost sancţionaţi cu avertisment scris.

"Doctorul Cornel Fulga, de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a fost sancţionat cu o penalizare de zece la sută pe trei luni deoarece mai avea un avertisment scris, primit în urma unui caz în care s-a dovedit că a greşit, în cazul unui copil care a suferit arsuri şi care a fost, de asemenea, plimbat între secţiile spitalului", a declarat Ion Brătoi.

Potrivit sursei citate, medicul Ana Corboş, de la Secţia de Boli Cronice a Spitalului Judeţean de Urgenţă a fost sancţionată cu avertisment scris deoarece a refuzat internarea pe motiv că pacientul nu putea prezenta asigurarea medicală.

"Doctorul Doru Pârvu, de la Secţia medicală a spitalului nostru, care a văzut pacientul şi l-a examinat superficial a primit, de asemenea, sancţiunea de avertisment scris. Am luat aceste măsuri, care sunt administrative, constatând deficienţe administrative pe parcursul traseului străbătut de acest pacient în interiorul spitalului nostru. Este o primă fază deoarece, deocamdată, nu putem acţiona şi în plan medical, până la această oră neavând un diagnostic clinic medical. Avem doar acel diagnostic de subnutriţie, iar, din momentul în care medicii legişti vor constata cauza morţii, vom analiza situaţia şi în plan medical", a mai declarat doctorul Ion Brătoi.

Medicul de la SJU Slatina se consideră nevinovat

Medicul Cornel Fulga, aflat în Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina în momentul în care a fost adus bolnavul, se consideră nevinovat şi susţine că sancţiunea primită i-a fost acordată pe nedrept.

Medicul a afirmat, vineri seară, înainte de a intra la audierile de la sediul Direcţiei de sănătate Publică Olt, la care participă şi ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, că medicii de pe Salvare nu i-ar fi acordat îngrijiri medicale bolnavului de 62 de ani, care a decedat după ce a fost plimbat aproape patru ore între mai multe secţii.

"L-am primit pe pacient de pe Salvare, unde nu i s-a făcut nimic. Pacientul ne-a spus că nu a mâncat de trei zile, l-am consultat şi era în stare bună", a declarat Cornel Fulga.

Medicul susţine că l-a îndrumat pe pacient către Secţia de boli Cronice, iar cei de acolo, mai departe, către Secţia de Boli Interne.

"Acolo (n.r. - la Secţia de Boli Interne) i s-a spus că nu poate rămâne internat pentru că nu are asigurare medicală. Este posibil să fi avut o boală mai veche", a mai spus Cornel Fulga.

El susţine că nu se consideră vinovat, iar sancţiunea i-a fost aplicată pe nedrept.

"Am mai fost sancţionat o dată pe nedrept", a mai spus medicul.

În replică, Mihaela Ioniţă, asistenta de pe Salvare, susţine că bărbatul a primit îngrijiri medicale pe timpul transportului către SJU Slatina. Ea a mai spus că i se întâmplă "frecvent" să aibă parte de astfel de "tratament" la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Citeşte şi:

Un bolnav a murit după ce a fost pasat de la un spital la altul

Un alt caz Nica, reeditat la Slatina

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici