Trei persoane, arestate pentru şantaj şi cămătărie, în Mureş. Ar fi înşelat peste 40 de persoane

  • Doi bărbaţi şi o femeie din oraşul Ungheni, judeţul Mureş, au fost arestaţi după ce ar fi oferit împrumuturi cu dobândă unor persoane şi le-ar fi şantajat.
  • Aceştia şi-au obligat victimele să îşi cedeze, pe mai multe luni, ajutoarele sociale sau alocaţiile.
  • În cauză au fost audiate 40 de posibile victime.
441 afișări
Imaginea articolului Trei persoane, arestate pentru şantaj şi cămătărie, în Mureş. Ar fi înşelat peste 40 de persoane

Trei persoane, arestate pentru şantaj şi cămătărie. în Mureş FOTO Alexandru Solomon/Mediafax

Poliţiştii din Târgu Mureş au efectuat 7 percheziţii domiciliare la persoane bănuite de camătă, şantaj şi constituirea unui grup infracţional organizat, potrivit unui comunicat al Inspectoratului general al poliţiei române (IGPR).

Poliţiştii susţin că, din anul 2015, cei doi bărbaţi, de 25 şi 37 de ani, şi o femeie, de 34 de ani, toţi din oraşul Ungheni, ar fi acordat bani, cu titlu de împrumut, mai multor persoane, pentru care ar fi perceput dobânzi. Apoi, aceştia ar fi obligat victimele să îşi cedeze pe mai multe luni ajutoarele sociale sau alocaţiile.

„Pentru a garanta returnarea banilor şi a dobânzilor percepute, cei în cauză ar fi constrâns victimele, folosindu-se de ameninţări sau de prezentarea ca unica modalitate de a scăpa de datorii, să îşi cedeze, în favoarea lor, prin înscris notarial, pe o perioadă cuprinsă între 12 şi 18 luni, alocaţiile, ajutoarele sociale sau alte drepturi financiare de care beneficiau cei în cauză, scopul fiind aducerea datornicilor în stare de dependenţă”, susţin poliţiştii.

Astfel, unele victime au devenit dependente de împrumuturile acordate de membrii grupării, iar, uneori, au ajuns să-şi folosească proprii copii, pe care i-ar fi exploatat prin obligare la cerşetorie.

Până în prezent, au fost audiate 40 de posibile victime ale grupului infracţional organizat.

Cei trei cămătari au fost iniţial reţinuţi, iar vineri au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici