Trei sferturi dintre români spun că banii nu sunt igienici, doar o treime se spală pe mâini

Trei sferturi dintre români consideră că banii sub formă de numerar nu sunt igienici, iar trei din zece persoane afirmă că se spală pe mâini după utilizarea bancnotelor şi monedelor, potrivit unui studiu efectuat de MasterCard în România.

261 afișări
Imaginea articolului Trei sferturi dintre români spun că banii nu sunt igienici, doar o treime se spală pe mâini

Trei sferturi dintre români spun că banii nu sunt igienici, doar o treime se spală pe mâini (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

În ceea ce priveşte plăţile alternative, 77% dintre respondenţi iau în considerare plata cu cardul, 56% ar folosi plata online, 27% preferă plata cu ajutorul mobilului, iar 18% ar utiliza cardul contactless ca metoda de plată, se arată într-un comunicat MasterCard.

Studiul a fost efectuat pe un eşantion de 510 persoane, bărbaţi şi femei în proporţii egale, în perioada 31 martie - 7 aprilie, urmărind percepţiile lor cu privire la utilizarea numerarului şi potenţialele lor preocupări cu privire la igienă.

Trei din zece români (29%) spun că nu ar vrea ca zeci de străini să folosească numerarul înainte de a ajunge la ei, însă doar 9% sunt revoltaţi de ideea de a nu se spăla pe mâini după ce pun mâna pe bani.

Mult mai mulţi sunt revoltaţi de ideea de a nu se spăla pe mâini dupa folosirea toaletei (32%) şi de atingerea nasului in public (23%).

Majoritatea respondenţilor ar fi dispuşi să poarte la ei şerveţele (80%) sau gel antibacterian (66%), în timp ce 44% sunt dispuşi să folosească un card sau plăţi contactless în loc de plata numerar, pentru mai multă igienă.

Studiul extins, realizat în 12 ţări europene, a arătat că este mult mai probabil ca populaţia să se spele pe mâini după alte activităţi cum ar fi mângâierea unui animal (46%) sau după călătoria cu transportul în comun (36%) decât după manevrarea numerarului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici