Trei turişti, recuperaţi de salvamontişti după ce au rămas blocaţi în Bucegi

Trei turişti care au încercat să urce până la Vârful Omu din Masivul Bucegi au rămas blocaţi pe munte, sâmbătă după-amiază, la peste 2.200 de metri altitudine, cei trei fiind recuperaţi şi conduşi până la telecabină de către salvamontiştii din Buşteni.

43 afișări
Imaginea articolului Trei turişti, recuperaţi de salvamontişti după ce au rămas blocaţi în Bucegi

Trei turişti, recuperaţi de salvamontişti după ce au rămas blocaţi în Bucegi

Cei trei turişti au urcat, în cursul zilei de sâmbătă, cu telecabina din staţiunea Bucegi până la altitudinea de 2.200 de metri, de unde s-au îndreptat către Vârful Omu, a declarat şeful Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

Potrivit acestuia, cei trei turişti nu erau echipaţi corespunzător pentru drumeţii montane şi, întrucât la scurt timp după ce ei au ajuns pe munte pe platoul Bucegi s-a lăsat ceaţa şi vântul a început să bată cu putere, au rămas blocaţi şi au solicitat ajutorul salvatorilor montani. Ei au fost recuperaţi de către o echipă de salvamontişti, care i-au condus până la staţia telecabinei care coboară în Buşteni.

Aceasta nu este prima intervenţie din anul 2010 a salvamontiştilor din Buşteni. O echipă de salvatori montani a petrecut o parte din noaptea de Revelion pe munte, recuperând doi turişti care plecaseră către Crucea din Bucegi pe un traseu din Valea Albă şi care au rămas blocaţi pe munte.

Gheorghe Haiduc a afirmat că turiştii rătăciţi în noaptea de Revelion au plecat pe munte în ultima zi a anului şi intenţionau să ajungă la cabana Caraiman, însă, deşi cei doi erau alpinişti experimentaţi şi
erau echipaţi corespunzător, nu au reuşit să ajungă la cabană înainte de lăsarea întunericului şi, în aceste condiţii, au solicitat intervenţia echipei Salvamont.

În ultima zi a anului, la ora 22.00, o echipă de salvamontişti a plecat în căutarea lor, turiştii fiind recuperaţi şi conduşi la cabana Caraiman după miezul nopţii.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici