Trupul Cristinei Verona şi cel al mamei sale au fost ridicate de la INML

Trupurile fostei jurnaliste Cristina Verona şi mamei acesteia au fost ridicate, duminică, de la Institutul de Medicină Legală din Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medico-legale.

3639 afișări
Imaginea articolului Trupul Cristinei Verona şi cel al mamei sale au fost ridicate de la INML

Trupul Cristinei Verona şi cel al mamei sale, ridicate de la INML (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Cele două trupuri au fost ridicate după ce toate formalităţile şi actele au fost întocmite la sfârşitul săptămânii trecute.

Sursele citate nu au dat detalii privind persoana care a ridicate cele două corpuri.

O persoană din familia Cristinei Verona s-a prezentat, vineri, la Institutul de Medicină Legală pentru întocmirea formalităţilor privind decesele, a declarat pentru MEDIAFAX directorul medical al INML, George Cristian Curcă.

"Noi am terminat necropsia şi recoltarea probelor în vederea efectuării testelor toxicologice. Cadavrele puteau fi ridicate încă de miercuri, după necropsie. La INML s-a prezentat vineri o persoană din partea familiei, pentru formalităţi", a precizat George Cristian Curcă.

Directorul medical al INML a mai spus că persoana din familia Cristinei Verona a ridicat documentele privind decesul celor două femei.

Cristina Verona (44 de ani) şi mama acesteia, Elena Pârvulescu (77 de ani), au fost găsite decedate, marţi seară, în locuinţa lor din cartierul Primăverii din Bucureşti.

Concluziile criminaliştilor şi legiştilor au fost că Elena Pârvulescu a murit "în urma unei asfixii mecanice prin obturarea orificiului oro-nazal şi prin comprimare toracică", iar fosta jurnalistă a murit "prin asfixie prin spânzurare".

"Autopsiile efectuate în data de 06.07.2011 au reliefat faptul că moartea persoanei de 77 de ani a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin obturarea orificiilor oro-nazale şi comprimare toracică, în timp ce moartea persoanei de 44 de a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute, consecutivă unei asfixii mecanice prin spânzurare; decesul celor două persoane s-a produs în urmă cu 4-5 zile", se arăta într-un comunicat de presă de marţi al Parchetului Tribunalului Bucureşti.

În apartamentul în care locuiau cele două femei nu au fost găsite urme de răvăşire şi de efracţie, uşa de acces fiind încuiată, din interior, potrivit Parchetului Capitalei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici