Tudorel Toader despre dosarul lui Sebastian Ghiţă: Ministerul Justiţiei şi-a îndeplinit la timp şi corect şi complet obligaţiile

Ministerul Justiţiei şi-a îndeplinit "la timp şi corect şi complet" obligaţiile în legătură cu dosarul lui Sebastian Ghiţă, ministrul Tudorel Toader declarând că este posibil ca dosarul pentru fals în acte al fostului deputat să fie mutat din Serbia în România.

464 afișări
Imaginea articolului  Tudorel Toader despre dosarul lui Sebastian Ghiţă: Ministerul Justiţiei şi-a îndeplinit la timp şi corect şi complet obligaţiile

Tudorel Toader despre dosarul lui Sebastian Ghiţă: Ministerul Justiţiei şi-a îndeplinit la timp şi corect şi complet obligaţiile

"În legătură cu dosarul lui Sebastian Ghiţă, ministerul şi-a îndeplinit la timp şi corect şi complet obligaţiile. În rest, sigur îi întrebaţi pe ceilalţi care aveau competenţe complementare la acest proces", a declarat, miercuri, ministrul Justiţiei.

Întrebat dacă dosarul pentru fals în acte la lui Sebastian Ghiţă ar putea ajunge din Serbia în România, Tudorel Toader a răspuns: "Ştiu şi eu că e posibil. Ştiu şi eu că au anunţat autorităţile, dacă vor trimite. Asta înseamnă că deja, probabil, se antamează posibilitatea extrădării şi că se estimează posibilitatea judecării lui, conexând cauzele cu cele din Serbia. Dar nu e problema noastră. Dacă dânşii vor decide asta, sigur că este posibil. El este în libertate, dar sub control judiciar, ori dumneavoastră ştiţi foarte bine că această măsură a controlului judiciar, ca şi arestul preventiv sunt măsuri restrictive de libertate în vederea desfăşurării procesului. Judecătorii pot aprecia dacă la un moment dat să rămână privat de libertate sub control judiciar, pe cauţiune, dar e de competenţa lor, nu a noastră".

Sebastian Ghiţă este obligat să se prezinte joi la poliţie în Belgrad, în cadrul controlului judiciar impus de autorităţile sârbe, după ce acestea l-au eliberat pe fostul parlamentar pe o cauţiune de 200.000 de euro şi i-au impus acestuia să nu părăsească Belgradul.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat marţi, că în cazul fugii din ţară a lui Sebastian Ghiţă a fost vorba de o "neîndeplinire a atribuţiilor de serviciu", precizând că Poliţia de Frontieră trebuie să-şi regleze această disfuncţionalitate.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici