Turcan susţine că înregistrăm tot mai des aceleaşi niveluri de poluare ca oraşele din India

Vicepremierul desemnat Raluca Turcan susţine că Bucureştiul e capitală europeană, dar înregistrează din ce în ce mai des aceleaşi niveluri de poluare ca oraşele din India: „cu răspunsuri ţâfnoase venite de la Primăria Generală nu putem rezolva absolut nimic”.

140 afișări
Imaginea articolului Turcan susţine că înregistrăm tot mai des aceleaşi niveluri de poluare ca oraşele din India

Turcan: Înregistrăm tot mai des aceleaşi niveluri de poluare ca oraşele din India

„Din ce în ce mai frecvent, Bucureştiul înregistrează cote semnificative de poluare care pun în pericol sănătatea tuturor, dar mai ales pe cea a copiilor şi vârstnicilor. Suntem o capitală europeană, dar uneori, din ce în ce mai des, înregistrăm aceleaşi niveluri de poluare ca oraşele din India. Ministrul Mediului a reacţionat prompt, în această dimineaţă, anunţând că până la finalul săptămânii vor fi controlate toate sursele de ardere din Bucureşti şi Ilfov, pentru a ne lămuri dacă operatorii deţin echipamente pentru monitorizarea şi măsurarea continuă a emisiilor de poluanţi prin ardere”, a scris Turcan pe Facebook.

Potrivit acesteia, în mod normal, şi Primăria Generală a Capitalei trebuia să ia măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, dar, „ca de obicei, se află în silenzio stampa pe această temă”.

„Şi atunci când este luată la întrebări în chestiunea poluării răspunde cinic: <Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!>. Putem să avem toată deschiderea la nivelul ministerului Mediului pentru soluţionarea poluării, dar cu răspunsuri ţâfnoase venite de la Primăria Generală nu putem rezolva absolut nimic. În câteva luni, din iunie 2020, după alegerile locale, sunt convinsă că vom avea o colaborare mai bună între Primăria Generală şi Ministerul Mediului în problematica poluării”, adaugă Turcan.

În noaptea de duminică spre luni, aplicaţiile care măsoară calitatea aerului din Bucureşti au înregistrat depăşiri extrem de mari ale cantităţilor de particule în suspensie, chiar şi de 10 ori peste maximul admis. Ministrul Mediului a precizat că poluarea provine de la arderile necontrolate din Bucureşti şi din judeţul Ilfov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici