Turismul se redresează. Numărul turiştilor în Spania a crescut de 8 ori

Turismul spaniol, îngenuncheat în pandemie, îşi revine. Ţara a primit 4 milioane de turişti în martie, de peste 8 ori mai mulţi decât în aceeaşi lună a anului trecut, după ce au fost ridicate majoritatea restricţiilor legate de pandemie.

438 afișări
Imaginea articolului Turismul se redresează. Numărul turiştilor în Spania a crescut de 8 ori

Turiştii străini au cheltuit 5,07 miliarde de euro (5,37 miliarde de dolari) în timpul vacanţelor în ţară în luna martie, faţă de doar 544 de milioane de euro cu un an înainte, arată datele Institutului Naţional de Statistică (INE), publicate joi şi citate de Reuters.

„Spania încheie acest prim trimestru cu date bune privind sosirile turistice şi cheltuielile, o tendinţă care sperăm că se va intensifica în perioada de vară", a scris ministrul Turismului, Reyes Maroto, pe Twitter.

Numărul de turişti care au mers în Spania în martie a fost, însă, cu 1,6 milioane mai mic decât numărul celor care au ajuns acolo în martie 2019, înainte de pandemie. Suma cheltuită atunci a fost de 6,03 miliarde de euro.

Restricţiile COVID au îngenuncheat sectorul turistic spaniol, vital din punct de vedere economic, în 2020. Turismul reprezenta 12% din economia Spaniei înainte de pandemie.

Apoi, turismul a început o redresare treptată în 2021, făcând o scurtă pauză când răspândirea rapidă a variantei Omicron a dus la o nouă rundă temporară de restricţii de călătorie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spania,
turism,
pandemie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici