Turist dispărut în Masivul Bucegi, căutat de salvamontişti

Salvamontiştii din staţiunea Buşteni, de pe Valea Prahovei, caută un turist din Bucureşti, a cărui dispariţie a fost anunţată marţi, bărbatul, care era venit la munte cu un grup de prieteni, plecând, luni, pe un traseu din Masivul Bucegi fără ca cineva să-l mai poată contacta.

156 afișări
Imaginea articolului Turist dispărut în Masivul Bucegi, căutat de salvamontişti

Turist dispărut în Masivul Bucegi, căutat de salvamontişti (Imagine: Alin Ivan/ Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvatorii montani au fost anunţaţi, marţi, despre dispariţia uni bărbat de 36 de ani, din Bucureşti, care luni dimineaţă a plecat în Masivul Bucegi, de la Cabana Omu către Cabana Mălăieşti şi de atunci nimeni nu l-a mai putut contacta.

Haiduc a declarat că dispariţia bărbatului a fost anunţată, marţi, de către prietenii cu care acesta a mers la munte. În urma sesizării, salvamontiştii l-au căutat la Cabana Mălăieşti, la Cabana Izvoarelor şi la Cabana Diham, însă în niciuna dintre cele trei unităţi nu a fost văzut vreun bărbat cu semnalmentele celui dispărut.

Marţi, două echipe formate din câte doi salvatori montani au continuat să-l caute pe bărbat pe munte, în special în zona cunoscută sub denumirea Creasta Bucşoiului, dar fără niciun rezultat.

Gheorghe Haiduc a precizat că bărbatul ar fi putut continua traseul pe munte fără să fi oprit la nicio cabană.

"În condiţiile în care până mâine (miercuri - n.r.) nu se anunţă sosirea turistului în localitatea de domiciliu, vom extinde căutările şi vom mobiliza mai mulţi salvamontişti", a spus şeful Salvamont Buşteni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici