Turişti blocaţi cu maşinile o jumătate de oră pe Transfăgărăşan din cauza unei bucăţi de zăpadă

Câţiva turişti care se deplasau cu două autoturisme de la Sibiu spre Curtea de Argeş, pe Transfăgărăşan, drum închis parţial circulaţiei rutiere până la 1 iulie, au rămas blocaţi o jumătate de oră din cauza unei bucăţi mari de zăpadă căzută de pe munte şi au cerut ajutor la Serviciul de urgenţă 112.

27 afișări
Imaginea articolului Turişti blocaţi cu maşinile o jumătate de oră pe Transfăgărăşan din cauza unei bucăţi de zăpadă

Turişti blocaţi cu maşinile o jumătate de oră pe Transfăgărăşan din cauza unei bucăţi de zăpadă (Imagine: Ana Poenariu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, turiştii, care se deplasau în două autoturisme, de la Sibiu spre Curtea de Argeş, au ajuns, la un moment dat, în zona kilometrului 115+750 metri, cea a tunelului de la limita judeţelor Sibiu şi Argeş, pe un tronson unde traficul rutier este închis până în 1 iulie.

Din cauza unei bucăţi mari de zăpadă căzută pe carosabil de pe versant maşinile nu au mai putut înainta, astfel că turiştii au cerut ajutor la Serviciul Unic de Urgenţă 112.

La faţa locului, s-au deplasat drumarii, cantonaţi în apropiere, care, cu ajutorul a două vole, au îndepărtat zăpada de pe carosabil, la acţiune participând şi salvamontiştii argeşeni.

La ora transmiterii ştirii, maşinile blocate şi-au reluat deplasarea în zona respectivă.

Drumarii argeşeni au precizat că DN 7 C, Transfăgărăşan, şoseaua situată la cea mai mare altitudine din România, este închis parţial pe sectorul de drum cuprins între kilometrul 104, Piscu Negru, şi kilometrul 131 Cabana Bâlea Cascadă, în perioada 31 octombrie - 30 iunie 2010, fiind semnalizat la capete cu indicatoarele "Drum înzăpezit - Drum închis" şi "Drum înzăpezit - Căderi de avalanşă", iar circulaţia se va redeschide începând cu 1 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici