Turişti rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi, recuperaţi de salvamontişti după o intervenţie de şapte ore

Trei turişti rămaşi blocaţi, sâmbătă seară, într-o zonă extrem de dificilă din Masivul Bucegi, ei petrecându-şi noaptea pe munte, au fost recuperaţi, duminică, de salvamontişti, în urma unei acţiuni care a durat aproape şapte ore.

860 afișări
Imaginea articolului Turişti rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi, recuperaţi de salvamontişti după o intervenţie de şapte ore

Turişti rămaşi blocaţi în Masivul Bucegi, recuperaţi de salvamontişti după o intervenţie de şapte ore (Imagine: Alin Ivan/Arhiva Mediafax Foto)

Doi turişti din municipiul Piteşti şi unul din localitatea Băileşti au rămas blocaţi, sâmbătă seară, în zona ”Valea seacă a crucii”, din Masivul Bucegi, un traseu abrupt care nu este deschis turiştilor.

Astfel, tinerii, toţi în vârstă de 23 de ani, au sunat la Salvamont, pentru a cere ajutor, spunând că au încercat să iasă din zona de abrupt cu ajutorul corzilor, însă s-au încurcat şi au nevoie de sprijin.

Din cauza orei foarte înaintate şi a condiţiilor dificile, salvamontiştii nu au putut interveni pe timp de noapte şi au pornit în căutarea celor trei turişti duminică dimineaţă, la ora 5.00, a declarat şeful Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc.

La finalul acţiunii care a durat aproape şapte ore, cei trei tineri au fost scoşi din zona de abrupt, ei fiind în afara oricărui pericol.

Salvatorii montani îi sfătuiesc pe turişti să nu se abată de la trasele montane marcate, să nu urce pe munte dacă nu sunt echipaţi corespunzător şi să-şi aleagă traseele în funcţie de condiţia fizică pe care o au, dar şi de experienţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici