Turişti rătăciţi în Munţii Bucegi, recuperaţi de către salvamontişti

Cinci turişti - trei adulţi şi două adolescente - care s-au rătăcit, sâmbătă seară, pe Valea Mălinului, din Munţii Bucegi, au fost recuperaţi de către salvamontiştii din Buşteni şi aduşi la baza muntelui, după o operaţiune care a durat aproximativ şapte ore.

115 afișări
Imaginea articolului Turişti rătăciţi în Munţii Bucegi, recuperaţi de către salvamontişti

Salvamontiştii au plecat în căutarea a cinci turişti rătăciţi în Munţii Bucegi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turiştii au plecat spre casă, fără a necesita îngrijiri medicale.

Acţiunea de găsire şi aducere la baza muntelui a celor cinci persoane s-a desfăşurat în condiţii normale, fără incidente şi a durat aproximativ şapte ore.

"Este vorba de cinci turişti din Bucureşti, o familie - soţ şi soţie - cu două feţe adolescenţe, în clasa a IX-a şi a X-a şi o prietenă de familie a acestora. S-a plecat cu două echipe, una de sus de pe platou şi cealaltă de jos, cert este faptul că zona unde au fost găsiţi este una accidentată şi periculosă , unde zăpada, pe alocuri nu a dispărut, era ceaţă, iar pe întuneric, dacă nu ştii zona, e mai bine să nu mai înaintezi", a mai declarat Gheorghe Haiduc.

Cinci turişti s-au rătăcit, sâmbătă seară, pe Valea Mălinului, din Munţii Bucegi, pe un traseu situat între platoul Bucegi şi staţiunea Buşteni, două echipe de salvamontişti plecând în căutarea lor după ce au fost anuţaţi prin intermediul Serviciului unic de urgenţă 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici