Turiştii rătăciţi în Munţii Parâng, găsiţi de salvamontişti şi conduşi spre maşinile lor

Salvamontiştii din Gorj i-au găsit, în urma unei acţiuni care a durat aproximativ patru ore, pe turiştii rătăciţi, în noaptea de duminică spre luni, în Munţii Parâng, fiind vorba despre cinci persoane, care au fost conduse de salvatorii montani către autoturismele cu care s-au deplasat în zonă.

518 afișări
Imaginea articolului Turiştii rătăciţi în Munţii Parâng, găsiţi de salvamontişti şi conduşi spre maşinile lor

Turiştii rătăciţi în Munţii Parâng, găsiţi de salvamontişti şi conduşi spre maşinile lor (Imagine Petre Bitoiu / Mediafax Foto)

Salvatorii montani din judeţul Gorj au reuşit să ajungă la turiştii care s-au rătăcit pe vârful Parângul Mare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform salvamontiştilor, este vorba despre cinci persoane care au plecat de la Vârful Parângul Mare către zona Văii Sunătoarea, unde şi-au lăsat maşinile, însă nu au mai ştiut să înainteze din cauza întunericului.

”Toţi sunt din Gorj şi au vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani. Au urcat dimineaţa, pe o vale care porneşte din Crasna, au urcat cu maşinile lor, iar la capătul văii, unde s-a terminat asfaltul, au continuat drumul pe jos, dar distanţa mare şi diferenţa de nivel au făcut să ajungă destul de târziu pe vârf. La întoarcere i-a prins intunericul şi au crezut că văd animale sălbătice”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.


Cei cinci turişti teferi au fost conduşi la autoturisme.

”Au fost găsiţi de salvamontişti pe una din culmile ce coboară din vârf către sud, la o altitudine de circa 2.000 de metri, fără probleme de sănătate, doar într-o stare de panică cauzată de întuneric şi de animalele sălbatice pe care au încercat să le ţină la distanţă, făcând un foc cu hainele de schimb. Cei cinci au fost coborâţi cu ambulanţa Serviciului Salvamont Gorj, până în zona Văii Sunătoarea, unde îşi aveau maşinile , după o acţiune care a durat circa patru ore, încheindu-se luni, în jurul orei 03.30”, a spus Sabin Cornoiu.

Cei cinci turişti rătăciţi în Munţii Parâng au sunat la 112 cerând ajutor, pentru că nu găseau drumul către cabană şi le era teamă de lupi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici