Twitter a suspendat contul Antifa. Era un profil fals, operat de suprematiştii albi

Twitter a suspendat un profil fals „Antifa” de pe platforma sa, despre care gigantul tehnic spune că era operat de grupul naţionalist alb Identity Evropa. Postările lor incitau la violenţă în timpul protestelor în desfăşurare în Statele Unite. Contul creat recent, @ANTIFA_US, a emis tweet-uri prin care instiga la violenţă şi revolte. “Aceasta este noaptea noastră, tovarăşi. În această noapte vom pune mâna pe oraşul nostru şi ne vom muta în zonele rezidenţiale ale albilor. Vom lua ce e al nostru”, spunea una dintre postări care se încheia cu hashtag-urile #BlackLivesMatter şi #F America şi cu o fotografie cu logo-ul Antifa.

283 afișări
Imaginea articolului Twitter a suspendat contul Antifa. Era un profil fals, operat de suprematiştii albi

Twitter a suspendat contul Antifa. Era un profil fals, operat de suprematiştii albi

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat pentru NBC News că profilul a încălcat politica de manipulare a platformei şi politica de spam. El a adăugat că Twitter a luat măsuri împotriva conturilor false legate de grupul Identity Evropa şi înaintea protestelor.

Mişcarea Antifa este o reţea neoficială de grupuri de protest radicale de stânga care promovează acţiunea directă şi confruntarea pentru a lupta cu extrema-dreapta şi cu fascismul. Numele grupului este o versiune scurtată a cuvântului „antifascist”.
 
Protestatarii Antifa sunt în mare măsură descentralizaţi şi folosesc în primul rând social media pentru a-şi organiza acţiunile. Preşedintele american Donald Trump a vizat recent grupul, învinovăţindu-i pentru distrugerea proprietăţii, pentru jafurile şi incendiile care au avut loc la protestele din această săptămână şi a catalogat reţeaua ca fiind una teroristă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici