Udrea: Am semnalat colegilor nereguli la ANRP când eram în guvern, reacţia a fost că mă înşel

Preşedintele PMP, Elena Udrea a declarat, miercuri, la Adevărul Live, că în perioada când era în Guvernul Boc, a semnalat colegilor asupra unor nereguli la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, iar ”reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că se înşeală şi că lucrurile sunt ok”.

807 afișări
Imaginea articolului Udrea: Am semnalat colegilor nereguli la ANRP când eram în guvern, reacţia a fost că mă înşel

Elena Udrea (Imagine: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto)

Elena Udrea a declarat că a atras atenţia, în perioada în care se afla în Guvernul Boc, asupra unor nereguli la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

”În vremea când făceam parte din Guvernul Boc, am semnalat şi colegilor din partid şi instituţiilor, că se vorbeşte foarte mult despre faptul că acolo se întâmplă fapte de corupţie, legat de preşedinta ANRP. Erau lucruri pe care le auzisem”, a precizat Udrea.

Preşedinta PMP a menţionat că ”la vremea aceea, reacţia instituţiilor şi a colegilor a fost că ea se înşeală şi că lucrurile sunt ok”.

”Se dovedeşte, după trei ani, că am avut dreptate şi că acolo se întâmplau astfel de fapte de corupţie, că la nivelul conducerii instituţiei, lucrurile pe care eu le auzisem este foarte probabil a fi dovedite ca fiind adevărate. (..) Sunt dintre cei care au semnalat că ceea ce se întâmplă la ANRP este grav, este ilegal şi că ar trebui oprită această retrocedare de drepturi, în special către cei care aveau drepturi litigioase”, a arătat Udrea la Adevărul Live.

Ea a menţionat că nu doreşte să spună numele acelor colegi cărora le-a semnalat situaţia de la ANRP. ”Vorbim de colegi din Guvernul Boc, nu le dau numele. (..) Am discutat cu ei, răspunsul fost că mă înşel şi că lucrurile acolo sunt în regulă”, a adăugat aceasta.

Întrebată de ce nu a semnalat aceste nereguli la Direcţia Naţională Anticorupţie, Elena Udrea spus că nu a sesizat DNA-ul pentru că ”nu era treaba ei”.

”Eu am avut semnale de la oameni, cetăţeni, persoane implicate, nu aveam date concrete, era un semnal clar pentru mine că acolo se întâmplau lucruri. La acea vreme nu a existat o confirmare a ceea ce eu am reclamat”, a afirmat Udrea, adăugând că a avut ”semnale din partea societăţii, din mediul de afaceri, din rândul angajaţilor”.

Elena Udrea a mai spus că în 2009, când s-a pus problema numirii la conducerea unor agenţii a reprezentanţilor PDL sau PSD, când cele două partide erau în alianţă, ”când a fost discuţia despre ANRP”, s-a opus ca această Agenţie să ajungă la PDL.

Fosta şefă a ANRP Crinuţa Dumitrean a fost arestată preventiv, în timp ce Oana Vasilescu, fost vicepreşedinte al instituţiei, va fi cercetată în libertate sub control judiciar, în dosarul Alinei Bica, a decis, marţi, instanţa supremă.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nu este definitivă, putând fi contestată la aceeaşi instanţă.

Dumitrean şi Vasilescu sunt acuzate de abuz în serviciu, după ce au făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, care, în 2011, a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitală supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici