Udrea: Este nevoie de o strategie pentru salvarea sudului litoralului

Ministrul Turismului, Elena Udrea, susţine că este nevoie de o strategie de dezvoltare a turismului din sudul litoralului deoarece aici situaţia este una gravă, cauzată de privatizările din anii trecuţi.

34 afișări
Imaginea articolului Udrea: Este nevoie de o strategie pentru salvarea sudului litoralului

Udrea: Este nevoie de o strategie pentru salvarea sudului litoralului (Imagine: Mediafax Foto)

Udrea a afirmat, marţi seară, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa, că instituţia pe care o conduce caută soluţii pentru realizarea acestei strategii împreună cu Institutul Naţional pentru Cercetare Dezvoltare în Turism.

"Situaţia din sud este una gravă. Avem hoteluri care nu se deschid niciodată, privatizate după o nefericită metodă. Avem hotelurile din Olimp, care au fost aduse în stadiu de degradare pentru a putea fi cumpărate pe nimic şi distrus în felul acesta turismul în Olimp. Trebuie o strategie specifică de dezvoltare. De aceea, Ministerul Turismului este în acest moment cu oamenii de la Institutul Naţional pentru Cercetare-Dezvoltare în Turism pe tot sudul litoralului pentru a avea o strategie în partea de sud pornind de la Eforie Nord până în Vama Veche. Nu se poate să mai mergem pe încercări şi să găsim soluţii punctuale şi de moment în ceea ce priveşte litoralul în partea lui de sud. Încă mai poate fi salvat", a declarat Elena Udrea.

În cadrul conferinţei de presă, ministrului Turismului a fost informat de către un jurnalist că săptămâna trecută două hoteluri din staţiunea Venus au fost închise din lipsă de turişti. Elena Udrea a spus că nu ştie ca şi alte unităţi de cazare să-şi fi închis porţile din acelaşi motiv, dar a precizat că situaţia este dificilă şi în alte ţări.

"Turismul este în criză în toată lumea, nu doar în România Vecinii noştri bulgari au închis 18 hoteluri, în Turcia capacitatea de cazare a scăzut la 50 la sută. Din fericire, nu pe tot litoralul se întâmplă aceste scăderi de grad de ocupare. Nici nu poţi să ai pretenţia să ai turişti câtă vreme tu nu ai făcut nimic pentru atragerea turiştilor şi hotelurile arată din ce în mai rău şi mai neatractive", a explicat ministrul Turismului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici