Udrea: Medicii care prescriu cure balneare înainte de tratament medicamentos ar putea fi răsplătiţi

Medicii români ar putea fi răsplătiţi de Ministerul Sănătăţii în cazul în care le vor prescrie pacienţilor cu afecţiuni respiratorii sau reumatice să urmeze cure balneare înainte de a li se recomanda tratament medicamentos, prevederea urmând să fie cuprinsă în legea balneologiei, afirmă Elena Udrea.

90 afișări
Imaginea articolului Udrea: Medicii care prescriu cure balneare înainte de tratament medicamentos ar putea fi răsplătiţi

Udrea: Medicii care prescriu cure balneare înainte de tratament medicamentos ar putea fi răsplătiţi (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Udrea a declarat, duminică, la Salina Turda, că această prevedere este susţinută de Ministerul Turismului, pentru că ajută la dezvoltarea turismului balnear.

"În preocupările noastre de a dezvolta turismul balnear a intrat şi introducerea în legea balneologiei a posibilităţii ca medicii de familie să fie răsplătiţi dacă prescriu în primul rând cură balneară şi apoi tratament medicamentos", a afirmat Udrea.

Ministrul Turismului a precizat că Ministerul Sănătăţii va fi cel care va stabili modul în care medicii vor fi răsplătiţi pentru acest gest.

"Medicii de familie au un procent de la CNAS în funcţie de câţi pacienţi tratează. Probabil că acel procent ar trebui să fie mai mare dacă medicii trimit pacienţii la cure balneare, iar apoi în spitale. Ministerul Sănătăţii decide soluţia", a spus Udrea.

Elena Udrea a inaugurat, duminică, o bază de tratament pentru boli respiratorii, la Salina Turda, din judeţul Cluj, investiţia fiind de 6 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici