Video Udrea şi-a consultat ultimul dosar în care e acuzată de instigare la luare de mită: "Femeile se urăsc pentru o pereche de pantofi" - VIDEO

Deputatul Elena Udrea a afirmat, vineri, la comisia juridică unde şi-a studiat dosarul, că şefa DNA are o preferinţă mai veche pentru ea şi că "femeile se urăsc pentru o pereche de pantofi mai mult decât pentru o funcţie", adăugând că a cheltuit zeci de mii de euro pentru a-şi plăti avocaţii.

1439 afișări

"Preferinţa pentru mine este veche. Dânsa a putut să şi-o manifeste doar după ce Traian Băsescu şi-a terminat al doilea mandat. Preferinţa este veche, eu cunosc poveştile", a declarat Elena Udrea, la ieşirea din Comisia Juridică, unde a mers să îşi consulte dosarul DNA în care este acuzată de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

Elena Udrea a afirmat că atunci când sunt multe femei într-un singur loc nu este bine şi că femeile se urăsc pentru o pereche de pantofi mai mult decât pentru o funcţie.

"Niciodată. Eu când am ceva de spus spun, spun şi public. Nu mă cert cu nimeni. Probabil că atunci când sunt mai multe femei într-un singur loc niciodată nu iese bine, mai ales când e vorba de care are mai multă vizibilitate, mai multă trecere. Eu voiam să vă pun o întrebare: credeţi că dacă Adriana Săftoiu putea să mă aresteze, m-ar aresta? Eu zic că da. Doamna Macovei credeţi că dacă ar putea să mă aresteze, m-ar aresta? Pe loc. Deci asta este. De asta spun că totuşi ar trebui cu mare grijă când este să dai funcţii de putere femilor trebuie cu mare grijă lucrat pentru că femeile se urăsc pentru o pereche de pantofi mai mult decât pentru ... nu ştiu... o funcţie pe care ar putea să o ocupe”, a răspuns Elena Udrea, întrebată dacă în trecut s-a certat cu procurorul-şef al DNA Laura Codruţa Kovesi sau au avut „un istoric comun”.

Elena Udrea a mai spus că până acum a cheltuit zeci de mii de euro pentru a se apăra în instanţă.

"Mulţi bani. (...) Am câteva delegaţii. Câteva zeci de mii de euro numai pe avocaţi, apărare. Plus o viaţă total schimbată. Dacă vedeţi că nu mă jelesc pe aici şi nu mă tăvălesc, nu înseamnă că mă duc acasă şi dansez în momentul ăsta. Nu am posibilitatea să am un cont deschis nicăieri, nu am posibilitatea să încasez bani de nicăieri. Sunt un om cu minţile la mine, nu am luat-o razna, dar nici nu e vreo fericire ce se întâmplă. Sigur, oamenii pot să spună că asta este, cu bune şi cu rele, politica”, a spus Udrea, întrebată câţi bani a cheltui până acum pentru a-şi plăti avocaţii.

Elena Udrea a mai susţinut că banii pentru apărare i-a obţinut din firmele la care este asociat. "Asociaţii de acolo au fost de acord să mă ajute şi să facă aceste plăţi. Sunt plăţi făcute de aceste firme direct în contul avocaţilor”, a spus Udrea.

Comisia juridică va da luni un aviz asupra cererii DNA, urmând ca plenul Camerei Deputaţilor să decidă marţi, prin vot secret cu bile, dacă încuviinţează sau nu urmărirea penală a fostului ministru.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a fostului ministru al Turismului, Elenei Udrea, în dosarul în care aceasta este acuzată de instigare la luare de mită, privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009.

"Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracţiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală. Anterior, în cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) şi Tarhon Victor (la data faptei preşedintele Consiliului judeţean Tulcea) pentru luare de mită, precum şi faţă de Udrea Elena Gabriela pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de spălare de bani. În urma probelor administrate ulterior au fost obţinute probe noi cu privire la săvârşirea, de către Udrea Elena Gabriela, a două infracţiuni de instigare la luare de mită, pentru care se impune extinderea urmăririi penale", se arată în comunicatul de presă al procurorilor anticorupţie postat pe site-ul instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici