Udrea:Sunt dispusă oricând să dau sfaturi actualului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului

Elena Udrea scrie, vineri, pe blog, că este dispusă dea sfaturi actualului ministru al Dezvoltării şi Turismului Eduard Hellvig privind absobţia fondurilor europene, arătând că România ar trebui, de exemplu, să investească în pârtii, telegondole şi în modernizarea şi extinderea staţiunilor montane.

132 afișări
Imaginea articolului Udrea:Sunt dispusă oricând să dau sfaturi actualului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului

Udrea:Sunt dispusă oricând să dau sfaturi actualului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului

"Ceea ce refuză să înţeleagă USL este faptul că un ministru cu viziune ar trebui să ştie că pentru a avea un nivel de trai decent, pensii şi salarii decente este nevoie de investiţii. Investiţiile în infrastructură, în agricultură, în turism nu sunt un moft al guvernelor de dreapta, ci creează nu doar locuri de muncă, dar şi colectări la bugetul de stat. De exemplu, România este o ţară care şi-ar permite să scoată bani frumoşi de pe seama turismului montan, pentru că avem Carpatii. Dacă vrem să ne folosim potenţialul, dacă vrem ca românii şi nu numai, să îşi petreacă vacanţele de iarnă făcând schi în România şi nu în Austria sau mai nou la vecinii bulgari, atunci trebuie să investim în pârtii, telegondole, modernizarea şi extinderea staţiunilor montane. Sunt dispusă oricând să dau sfaturi actualului ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Am fost ministrul care a înregistrat cea mai mare absorbţie a fondurilor europene şi, dacă e să vorbim strict despre turism, în 2011, încasările din acest domeniu au crescut cu peste 17%", a scris Elena Udrea pe blog.

Ea a arătat, în postarea intitulată "Guvernarea USL tinde spre zero", că România începe să achite nota de plată a "dezastruoasei guvernări" USL, după ce puterea a fost prea ocupată cu suspendarea preşedintelui şi că absorbţia fondurilor europene tinde spre zero.

Elena Udrea a menţionat faptul că Uniunea Europeană a presuspendat trei programe operaţionale pentru România: Transporturi, Creşterea Competivităţii Economice şi Programul Operaţional Regional, la care se adaugă presuspendarea programului POSDRU. "Tot ce aveau de făcut era să ducă la bun sfârşit implementarea soluţiilor stabilite de Guvernul Boc şi Comisia Europeană în toamna anului trecut pentru corectarea sistemului de management al fondurilor europene. Dar ei, nici aici nu au făcut nimic. În plus, dacă vă amintiţi, rata de absorbţie a fondurilor UE a fost de doar 0, 01% în septembrie, iar în august a fost de 0, 02%", a mai arătat Udrea.

Potrivit Elenei Udrea, "proiectele de investiţii au fost uitate complet de actuala guvernare" şi că bilanţul USL după lunile petrecute la guvernare "tinde spre zero, ca şi absorbţia fondurilor europene".

"Nu vreau să fiu critică la adresa actualei guvernări USL şi atât. Mi-ar plăcea doar ca actualii guvernanţi să înţeleagă odată că interesul românilor trebuie să treacă înaintea intereselor politice. Mai ales acum, în timpul campaniei electorale, când tentaţiile sunt mari. Pentru neregulile din cadrul programelor pe fonduri europene ale UE şi amânarea la infinit a aderării României la Schengen nu plătim doar noi, dar impactul negativ se va resimţi şi asupra generaţiilor viitoare", a încheiat Elena Udrea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici