Udrea: Victor Ponta trebuie să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu

Deputatul PDL Elena Udrea a declarat miercuri că premierul Victor Ponta trebuie "să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu" şi a arătat că primul ministru al României a recunoscut, în legătură cu suspendarea şefului statului, "că l-a luat gura pe dinainte".

305 afișări
Imaginea articolului Udrea: Victor Ponta trebuie să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu

Elena Udrea (Imagine: Andreea Balaurea/ Mediafax Foto)

Elena Udrea a făcut aceste precizări înainte de a participa la şedinţa Congresului PPE de la Palatul Parlamentului, răspunzând unei întrebări.

"Eu cred că este lămurit acest aspect şi nu cred că acesta a fost sensul că s-ar încălca Constituţia şi ar fi motiv de suspendare. Cred că mai degrabă s-a umflat subiectul în presă pentru că domnul Ponta a recunoscut până la urmă că l-a luat gura pe dinainte şi că nu este nici pe departe motiv de suspendare. Pur şi simplu i-ar fi plăcut domnului Ponta ca domnul Băsescu să nu fie astăzi alături de doamna Merkel, de preşedintele Comisiei Europene, domnul Barroso, dar asta este viaţa, trebuie să accepte că liderii europeni sunt cu Traian Băsescu", a spus Elena Udrea.

Preşedintele PSD Victor Ponta a afirmat marţi că participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul Partidului Popular European de la Bucureşti este "în afara Constituţiei", dar că USL nu va declanşa procedura de suspendare ca urmare a acestui fapt.

Victor Ponta a declarat, întrebat fiind dacă participarea preşedintelui Traian Băsescu la Congresul PPE este motiv pentru o nouă suspendare, că acest gest al şefului statului nu este un motiv pentru suspendare, dar "este un motiv ca pe viitor să avem preşedinţi care-şi respectă atribuţiile constituţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici