Video Incendiul puternic din nordul Capitalei. ISU: Incendiul a fost localizat, nu mai există pericol de propagare la clădirile învecinate | FOTO, VIDEO

Un incendiu puternic a izbucnit, vineri, la o hală situată pe strada Biharia din nordul Capitalei, în zonă înregistrându-se degajări mari de fum, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov. UPDATE: Bogdan Toma, reprezentantul ISU, a precizat pentru MEDIAFAX că incendiul din nordul Capitalei este localizat, adică nu există pericolul ca flăcările să ajungă la clădirile din apropiere, însă echipajele intervin în continuare pentru a-l lichida, chiar dacă acţiunea este una dificilă.

13962 afișări

UPDATE: Reprezentant ISU: Incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare la clădirile învecinate

„La acest moment, incendiul este localizat, ceea ce înseamnă că nu mai există pericolul de propagare la alte clădiri invecinate. Intervenim în continuare pentru lichidarea incendiului cu 27 de autpseicale cu apă şi spumă, patru autoscări, patru autospeciale pentru descarcerare, două ambulanţe SMURD şi o autospecială CBRN”, a declarat pentru MEDIAFAX Bogdan Toma, purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti-Ilfov.

Potrivit reprezentatului ISU, echipajele s-au mai confruntat cu astfel de incendii de amploare în Capitală. De asemenea, pompierii au la indemână surse de apă, chiar dacă au fost întâmpinate unele probleme cu alimentarea.

„Intervenţia este una destul de dificilă intrucât vorbim de suprafaţă mare incendiată, un număr foarte mare de forţe alocate, o căldură foarte mare cu care se confruntă colegii mei. Am luat măsura adoptării unui dispozitiv circular, ceea ce înseamnă că am inconjurat clădirea”, mai spune Bogdan Toma.


Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov au anunţat că un incendiu puternic a izbucnit vineri la o hală situată pe strada Biharia din nordul Capitalei, în zonă înregistrându-se degajări mari de fum.

La misiunea de stingere a incendiului din nordul Capitalei, intervin 27 maşini de stingere, patru autoscări de intervenţie la înălţime, patru descarcerări şi două ambulanţe SMURD.

Nu sunt persoane surprinse de incendiu.

Suprafaţa afectată este de aproximativ 10.000 metri pătraţi, potrivit ISU Bucureşti-Ilfov

La momentul transmiterii ştirii, hala arde în întregime.

Bucureştenii din Sectorul 1 au fost anunţaţi, la scurt timp, printr-un mesaj SMS, de serviciul Ro Alert, să ocolească zona, să elibereze căile de acces în zonă pentru a facilita accesul forţelor de intervenţie. 

„Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona.  Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalelel media şi aplicaţiile din mediul online ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, precizează IGSU. 

Taguri:
incendiu,
bucureşti,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici