Ultimele cuvinte ale unui guru din Silicon Valley: ajută-mă, m-au înjunghiat

Un video îl arată pe Bob Lee, 43 de ani, cautând ajutor, după ce a fost rănit mortal.

1426 afișări
Imaginea articolului Ultimele cuvinte ale unui guru din Silicon Valley: ajută-mă, m-au înjunghiat

Ultimele cuvinte ale unui guru din Silicon Valley: ajută-mă, m-au înjunghiat

„Ajută-mă, m-au înjunghiat”, sunt ultimele momente din viaţă ale lui Bob Lee, 43 de ani, un guru din Silicon Valley ucis marţi seara în San Francisco, California. Ele au fost surprinse de o cameră de supraveghere.

În cadrele examinate acum de poliţie, managerul poate fi văzut târându-se pe o stradă din cartierul Rincon Hill, lângă biroul Google şi Oracle Park, casa Giganţilor din San Francisco.

Managerul, după ce a fost lovit, a cerut ajutor pe stradă, a încercat să oprească o maşină, chiar înainte de a se prăbuşi la pământ şi a-şi pierde cunoştinţa. A fost salvat şi dus la spital, dar nu mai era nimic de făcut, pierduse deja prea mult sânge şi inima i-a încetat să mai bată. Circumstanţele atacului sunt încă de clarificat, autorul faptei nu a fost încă identificat.

Cine a fost Bob Lee

Uciderea a zguduit ţara. Bob Lee era un cunoscut manager şi antreprenor: expert în criptomonede, dezvoltase aplicaţia născută mai întâi sub numele de „Square Cash”, pentru a deveni apoi o aplicaţie capabilă să transfere bani prin telefonul mobil, la costuri foarte mici, generând profituri de aproape două miliarde de dolari, în Statele Unite şi în Marea Britanie. În urmă cu doi ani, Cash App a fost făcută accesibilă minorilor, între 13 şi 17 ani, înregistrând un boom extraordinar.

Multe comentarii de la creatorii de aplicaţii din Silicon Valley. „Bob – a scris Jack Dorsey, fondatorul Twitter – a fost decisiv atât pentru Square, cât şi pentru Cash App”.

Elon Musk a comentat: „Violenţa din San Francisco este îngrozitoare”. „Este greu de crezut că a dispărut”, a scris Dylan Field, CEO-ul Figma, pe Twitter. „Bob a fost special”, a adăugat Ryan Gilbert, fondatorul Launchpad Captal.

Primarul din San Francisco, London Breed, a numit moartea lui o „tragedie îngrozitoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici