Un bancomat aflat la intrarea în CET Braşov a fost spart. Paznicul a fost bătut de atacatori

Un bancomat aflat la intrarea în CET Braşov a fost spart, luni dimineaţă, iar paznicul unităţii a fost bătut de atacatori, fiind transportat la spital. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comisar-şef Liviu Naghi, a spus că incidentul este foarte asemănător cu cel produs în parcul industrial Carfil, în decembrie 2010, când a fost spart un bancomat.

117 afișări
Imaginea articolului Un bancomat aflat la intrarea în CET Braşov a fost spart. Paznicul a fost bătut de atacatori

Un bancomat aflat la intrarea în CET Braşov a fost spart. Paznicul a fost bătut de atacatori (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Acesta a afirmat că jaful s-a petrecut în jurul orei 3.30, paznicul unităţii fiind atacat şi lovit cu o rangă de patru-cinci persoane care aveau cagule pe faţă.

Potrivit sursei citate, atacatorii au intrat în incinta societăţii sărind gardul şi ajungând apoi în camera în care se afla bancomatul şi unde era şi paznicul.

"Cei patru-cinci indivizi l-au imobilizat pe paznic şi au tăiat cu un flex uşa bancomatului, de unde au sustras banii. Nu se ştie încă suma care a fost furată. Acest lucru ne va fi comunicat de bancă. Cert este că bancomatul a fost alimentat ultima dată vineri", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov.

El a precizat că bancomatul nu avea sisteme de siguranţă corespunzătoare, nu avea senzori, iar în preajma acestuia nu există camere video de supraveghere. De asemenea, bancomatul nu era conectat la dispeceratul unei firme de pază.

"S-au făcut nenumărate controale la unităţile bancare din judeţ, ultimul efectuat la această unitate fiind în 7 decembrie 2010, când am notificat banca cu privire la problemele privind siguranţa bancomatului. Dacă bancomatul ar fi fost conectat la un dispecerat al unei firme de pază s-ar fi intervenit în maximum cinci minute şi nu s-ar fi ajuns la o asemenea situaţie, mai ales că atacatorii se pare că au stat în unitate între 15 şi 30 de minute", a mai spus comisar-şef Liviu Naghi.

În urma incidentului, paznicul unităţii a fost transportat la Spitalul Judeţean Braşov, însă starea lui este stabilă.

La începutul lui decembrie 2010, două persoane cu cagule pe cap au intrat în incinta parcului industrial Carfil şi i-au imobilizat pe agentul de pază şi pe ofiţerul de serviciu. Cei doi indivizi au intrat prin uşa de acces în societate, care era deschisă, au ajuns iniţial în biroul ofiţerului de serviciu, pe care l-au legat cu cabluri de un scaun, apoi s-au dus în biroul agentului de pază pe care, de asemenea, l-au legat cu cabluri, fără însă a-i agresa fizic pe cei doi.

În timp ce unul dintre hoţi îi supraveghea pe cei doi angajaţi ai societăţii, celălalt a tăiat cu un flex uşa bancomatului, de unde a sustras cinci sertare cu bani. Bancomatul era unul de tip vechi, iar operaţiunea a fost executată foarte rapid, fiind tăiate balamalele.

Autorii atacului nu au fost prinşi până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici