Un bărbat a murit în Australia, după ce o balenă s-a ciocnit cu o barcă

Un bărbat a murit, iar un altul a fost spitalizat sâmbătă în Australia, după ce o balenă a lovit şi răsturnat barca în care se aflau cei doi în timpul unei partide de pescuit, au anunţat autorităţile, citate de Reuters.

152 afișări
Imaginea articolului Un bărbat a murit în Australia, după ce o balenă s-a ciocnit cu o barcă

Un bărbat a murit în Australia, după ce o balenă s-a ciocnit cu o barcă

Poliţia a declarat că un bărbat a fost scos inconştient din Botany Bay, în largul coastei Sydney, şi a murit ulterior, în timp ce celălalt bărbat a fost dus la spital în stare stabilă, a precizat poliţia.

„O balenă a fost implicată, cine s-ar fi gândit că s-ar putea întâmpla aşa ceva, este teribil de tragic”, a declarat ministrul poliţiei din New South Wales, Yasmin Catley.

Ministrul de stat al serviciilor de urgenţă Jihad Dib a declarat că a fost „un accident absolut ciudat”.

Potrivit primelor informaţii, este posibil ca balena să se fi scufundat în apropiere de barca bărbaţilor, potrivit poliţiei, care nu a identificat specia balenei.

Litoralul extins al Australiei găzduieşte 10 specii mari şi 20 de specii mai mici de balene. În timp ce decesele umane cauzate de balene în regiune sunt rare, Australia şi Noua Zeelandă, ţara vecină, sunt puncte fierbinţi pentru eşuarea în masă a balenelor pe plaje.

Opt danezi au fost salvaţi în iunie, când barca lor cu pânze s-a răsturnat în Oceanul Pacific după o coliziune cu una sau două balene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
balenă,
barcă,
mort

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici