Un bărbat care susţine că a furat taragotul lui Dumitru Fărcaş s-a predat

Un bărbat care susţine că a furat taragotul lui Dumitru Fărcaş, dintr-un autobuz parcat în faţa Ateneului Român, s-a predat, miercuri dimineaţă, la Secţia 1 Poliţie, au declarat pentru MEDIAFAX oficiali din Poliţie.

1386 afișări
Imaginea articolului Un bărbat care susţine că a furat taragotul lui Dumitru Fărcaş s-a predat

Un bărbat care susţine că a furat taragotul lui Dumitru Fărcaş s-a predat (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, le-a spus poliţiştilor de la Secţia 1 că, în 31 mai, a furat dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român acordeonul şi taragotul lui Dumitru Fărcaş.

Bărbatul a mai spus că a crezut că în cutia cu instrumente muzicale se aflau parfumuri, au precizat surse apropiate anchetei.

Acesta a arătat că era singur când a furat taragotul şi acordeonul lui Fărcaş, însă poliţiştii au vizionat imagini surprinse de camerele de supraveghere din zona Ateneului Român şi au stabilit că la furt au participat trei persoane, acestea fiind identificate, potrivit surselor citate.

Celelalte două persoane suspectate în acest caz sunt căutate de judiciariştii Poliţiei Sectorului 1.

Taragotul lui Dumitru Fărcaş a fost vândut de hoţi cu 100 de lei unui bărbat care a susţinut, iniţial, că a găsit instrumentul într-un parc din zona Basarab, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Poliţie, care au precizat că anchetatorii au recuperat şi acordeonul furat.

Acordeonul, furat sâmbătă odată cu taragotul, a fost recuperat de la un bărbat care a spus că a cumpărat instrumentul de la persoane căutate, în prezent, de oamenii legii.

La fel s-a întâmplat în cazul taragotului. Bărbat care a spus iniţial că a găsit instrumentul în timp ce alerga într-un parc din zona Basarab a fost audiat de două ori de Poliţie şi a recunoscut, în cele din urmă, că l-a cumpărat cu 100 de lei.

Potrivit surselor citate, anchetatorii Serviciului de Investigaţii Criminale din Poliţia Sectorului 1 au descins, marţi, la două adrese situate pe strada Câmpia Libertăţii din Sectorul 3, însă acţiunea a fost un eşec, în condiţiile în care persoanele căutate nu au fost găsite acasă.

Interpretul Dumitru Fărcaş şi-a recuperat, marţi dimineaţă, taragotul care i-a fost furat la Bucureşti, instrumentul fiind adus cu trenul la Cluj-Napoca de către un poliţist care i l-a predat artistului la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Fărcaş a rămas fără taragot, după ce acesta i-a fost furat, sâmbătă, dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, astfel că artistul nu a mai putut cânta la spectacolul aniversar al lui Gheorghe Zamfir.

Surse din Poliţia Capitalei au declarat, pentru MEDIAFAX, că furtul s-a produs sâmbătă după-amiază, fiind reclamat la Poliţie în jurul orei 17.45.

"Taragotul şi un acordeon au fost furate dintr-un microbuz parcat în faţa Ateneului Român, care fusese lăsat neasigurat. Bunurile furate valorează aproximativ 7.000 de euro", au spus sursele citate.

Dumitru Fărcaş şi alţi artişti sosiseră la Ateneu pentru a participa la spectacolul aniversar "Zamfir - 50 de ani pe scenă". Hoţii au acţionat după ce aceştia au coborât din microbuz. Cel mai probabil, ei ar fi găsit o uşă a microbuzului deschisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici