Un bărbat şi-a pierdut viaţa la Iaşi, în staţia CFR Socola, după ce acoperişul unui vagon s-a prăbuşit peste el

Un muncitor în vârstă de 50 de ani a murit, miercuri, într-un accident de muncă, în staţia CFR Socola din Iaşi, după ce acoperişul unui vagon pe care îl dezmembra s-a prăbuşit peste el.

175 afișări
Imaginea articolului Un bărbat şi-a pierdut viaţa la Iaşi, în staţia CFR Socola, după ce acoperişul unui vagon s-a prăbuşit peste el

Un bărbat şi-a pierdut viaţa la Iaşi, în staţia CFR Socola, după ce acoperişul unui vagon s-a prăbuşit peste el (Imagine: Mediafax Foto Arhiva)

Bărbatul, angajat ca sudor la o firmă din Medgidia, venise la Iaşi în urmă cu două săptămâni, împreună cu o echipă de muncitori, pentru a dezmembra vagoane în staţia CFR Socola din Iaşi.

Miercuri după-amiază, în timp ce muncitorul lucra, acoperişul unui vagon de cereale s-a desprins şi a căzut peste el, bărbatul fiind strivit între un gard şi acoperişul respectiv.

La faţa locului a sosit un echipaj SMURD, medicii încercând timp de câteva zeci de minute resuscitarea bărbatului. În final, s-a constatat decesul acestuia.

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Iaşi a declanşat o anchetă, pentru a stabili cauzele producerii accidentului de muncă.

"Inspectorii ITM s-au deplasat la locul accidentului. Am înţeles că muncitorul a tăiat stâlpii vagonului, iar acoperişul a căzut peste el. Vom vedea dacă s-a respectat tehnologia de tăiere a vagonului, precum şi paşii care se impun într-o lucrare de acest gen. Muncitorul lucra cu forme legale. Concluziile le vom avea peste câteva zile", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX inspectorul-şef al ITM Iaşi, George Andrei Albulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici