Un bucureştean către Videanu: Pe Calea Moşilor se simte adierea de bulevard parizian

Primarul Capitalei Adriean Videanu, însoţit de un alai de jurnalişti, a făcut recepţia primilor trei kilometri de străzi "perfecte" din Bucureşti, edilul declarându-se mulţumit de cele constatate şi fiind felicitat de bucureştenii întâlniţi pe stradă întâmplător sau nu.

1 afișare
Imaginea articolului Un bucureştean către Videanu: Pe Calea Moşilor se simte adierea de bulevard parizian

Un bucureştean către Videanu: Pe Calea Moşilor se simte adierea de bulevard parizian

Însoţit de şeful Direcţiei Transporturi din Primărie, Gheorghe Udrişte, Adriean Videanu şi-a dat întâlnire cu jurnaliştii duminică dimineaţă, pe bulevardul Ion Ionescu de la Brad, proaspăt modernizat. Artera leagă şoseaua Bucureşti-Ploieşti de şoseaua Străuleşti şi are 1,6 kilometri, pentru reabilitarea cărora municipalitatea a plătit puţin peste 16 milioane de lei noi fără TVA. Cu aceşti bani constructorul a asfaltat strada şi a amenajat trotuarele, dar şi un spaţiu verde pe care a plantat 76 de platani.

Videanu s-a declarat mulţumit de cum arată zona, apreciind în special faptul că firma care s-a ocupat de lucrare nu numai că a terminat la termen, ci a închis şantierul cu două luni mai devreme decât se preconiza iniţial.

Primarul general a plecat apoi pe Calea Moşilor, împânzită de maşini ale Poliţiei Comunitare din sectorul 2. La intersecţia cu strada Mihai Eminescu, Videanu a fost aşteptat de primarul de sector, Neculai Onţanu, însoţit de o delegaţie de specialişti ai Primăriei Sectorului 2.

Aici, Videanu a vorbit despre un alt kilometru şi jumătate de stradă occidentală din Bucureşti, Calea Moşilor, parte din ea - între Bucur Obor şi strada Paleologu - proaspăt reabilitată. Primăria a plătit pentru această lucrare peste 82 de milioane de lei, bani cu care s-a asfaltat strada, s-au modernizat linia de tramvai şi reţelele de apă, gaze şi canal şi s-au amenajat trotuarele, creându-se 432 de locuri de parcare. Pe trotuar s-au amenajat, din loc în loc, şi suprafeţe cu gazon şi s-au plantat 80 de stejari.

"Multe capitale europene şi-ar dori să aibă un asemenea bulevard", a spus Videanu, mândru de cele găsite pe Calea Moşilor, tronsonul reparat. Primarul a sărit ca ars atunci când a fost întrebat de imperfecţiunile de la capacele de canal şi gaze, spunând că acestea sunt "perfecte", iar trecerea cu maşina peste ele este "insesizabilă". Videanu s-a oferit chiar să însoţească jurnaliştii într-o plimbare cu maşina, la vânătoare de capace montate aiurea.

Totuşi, deşi mult mai bine integrate în asfalt decât în orice altă zonă din Bucureşti, acestea se simt atunci când roţile maşinii trec peste ele.

"Este un drum perfect!", a statuat Videanu, care a felicitat constructorul, le-a cerut scuze locuitorilor din zonă pentru disconfortul din timpul lucrărilor şi a subliniat că, pe lângă calitatea ireproşabilă a drumului, acesta este şi unul "silenţios".

"Şi tramvaiul va circula cu minimum de zgomot pe Calea Moşilor", l-a completat Onţanu pe Videanu. S-au pupat şi au plecat care-ncotro, nu înainte ca o maşină a poliţiei locale, din exces de zel creat de prezenţa şefului în zonă, să-l ia la întrebări pe şoferul primarului general, care parcase maşina de serviciu neregulamentar pentru a ajunge cât mai repede la jurnaliştii care-l aşteptau.

Şi nu înainte ca mai multe doamne şi domni în vârstă să treacă, întâmplător sau nu, pe lângă cei doi edili şi, în luminile camerelor foto şi video, să le mulţumească pentru condiţiile "excelente" pe care le-au creat pe Moşilor.

"Miroase a bulevard parizian, domn'le, ce să mai..." a exclamat un trecător, strângându-i mâna cu recunoştinţă edilului şef al Capitalei, în timp ce agenţii poliţiei locale îi îndepărtau discret pe trecătorii nemulţumiţi care, înjurând primarul, încercau să se apropie şi să-şi spună şi ei of-ul de faţă cu presa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici