Un copil de cinci ani a murit înecat la Bazinul Olimpic din Cluj - VIDEO

Un copil în vârstă de cinci ani a murit, joi seară, după ce s-a înecat în timp ce se afla la cursuri de înot la Bazinul Olimpic din Cluj-Napoca.

1664 afișări
Imaginea articolului Un copil de cinci ani a murit înecat la Bazinul Olimpic din Cluj - VIDEO

Un copil de cinci ani a murit înecat la Bazinul Olimpic din Cluj (Imagine din arhivă; Zoltan Racz/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Gina Pop, a declarat că joi seară pe numărul de urgenţă 112 s-a primit o sesizare privind un incident la Bazinul Olimpic, iar la faţa locului s-au deplasat medicii SMURD.

Nicolae Moldovan, directorul SMURD Cluj, a declarat că patru echipaje SMURD s-au deplasat la faţa locului pentru a acorda primul-ajutor.

"Copilul era în stop cardio-respirator. I s-au făcut manevre de resuscitare o oră şi jumătate, deşi acestea durează normal o jumătate de oră. Am reuşit, în final, să obţinem o activitate cardiacă nesusţinută şi am decis să îl transportăm la Institutul Inimii din Cluj-Napoca. Acolo i s-a pus un stimulator cardiac care, se pare, ar fi funcţionat un timp, apoi inima micuţului s-a oprit, iar acesta a decedat", a precizat Moldovan.

Cadavrul copilului se află la IML în vederea autopsiei şi a stabilirii cauzelor care au dus la deces.

Conform purtătorului de cuvânt al IPJ Cluj, Gina Pop, copilul urma cursuri de iniţiere în înot la bazinul mic din Piscina Olimpică.

Politiştii au deschis o anchetă pentru a stabili împrejurările în care s-a înecat copilul.

Instructorul copilului spune că acesta ştia să înoate

Instructorul de înot Vasile Pop, care i-a dat lecţii la Bazinul Olimpic din Cluj copilului care s-a înecat, joi seară, spune că a încercat să îl salveze pe acesta, afirmând, de asemenea, că băiatul ştia să înoate şi că nu îşi explică cum s-a produs incidentul.

"Nu pot să îmi explic ce s-a întâmplat. E un mister pentru mine şi acest incident mă va marca pentru toată viaţa. I-am făcut respiraţie gură la gură şi a vomitat pe mine mâncare. Nu înghiţise deloc apă. E o tragedie fără seamăn. Mai bine muream eu în locul lui", a declarat vineri Vasile Pop, care are o experienţă de peste 35 de ani ca instructor şi antrenor de înot.

Acesta a povestit că se ocupa, joi seară, de un grup format din opt copii care erau la cursuri de iniţiere în înot la Bazinul Olimpic al UTCN, când câţiva dintre copii i-au atras atenţia că micuţul Alex plutea la suprafaţa apei.

"Apa nu era adâncă, avea cam un metru. Alex era unul dintre cei mai cuminţi. Ştia să înoate, a făcut şi un lat de bazin la cursul trecut. Joi seară, cursul a început la ora 18.00 şi dura o oră, iar pe la 18.50 mai mulţi copii care se bălăceau mi-au atras atenţia că Alex pluteşte la suprafaţa apei. I-am făcut respiraţie gură la gură, am încercat să îl salvez. Nu am văzut să se fi lovit de ceva în bazin", a spus Vasile Pop.

Potrivit acestuia, imediat a fost alertat SMURD, care a sosit "foarte repede" pentru a-i acorda copilului primul ajutor.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici