Un copil român, ajutat de elevii britanici să meargă la şcoală

Mai mulţi elevi britanici din clasele primare, de la şcoala Chapmanslade, au strâns fonduri pentru ca un copil din România să poată merge la şcoală, printr-o expoziţie de desene şi colaje organizată cu ajutorul profesorilor, relatează Wiltshire Times.

16 afișări
Imaginea articolului Un copil român, ajutat de elevii britanici să meargă la şcoală

Elevi britanici au strâns fonduri pentru a ajuta un copil român să meargă la şcoală (Imagine: www.wiltshiretimes.co.uk)

Copii au studiat operele pictorului austriac Friedensreich Hundertwasser şi au reprodus unele dintre acestea, folosind diferite tehnici moderne.

Potrivit sursei citate, elevii, cu vârste între 8 şi 11 ani, au făcut colaje pe hârtie, au desenat detalii din unele tablouri în acuarelă, au făcut reprezentaţii 3D ale operelor şi chiar unele compoziţii folosind mâncare.

Lucrările lor au fost expuse în sala de cursuri a acestora pentru a fi văzute de colegi, părinţi, profesori, oficialităţi şi prieteni.

Banii strânşi din vânzarea operelor vor ajunge la Cristinel, un copil din România, şi îl vor ajuta pe acesta să meargă la şcoală şi să aibă parte de o masă caldă în fiecare zi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici