Un deputat UDMR propune ca românii întorşi în ţară care nu au asigurare medicală să achite 1.338 lei

Deputatul UDMR Vass Levente vrea ca românii întorşi în ţară care nu au asigurare medicală să fie obligaţi să plătească 1.338 lei.

4130 afișări
Imaginea articolului Un deputat UDMR propune ca românii întorşi în ţară care nu au asigurare medicală să achite 1.338 lei

Deputat UDMR: Românii întorşi în ţară care nu au asigurare medicală să achite 1.338 lei

Potrivit declaraţiei deputatului Vass Levente, aflată pe site-ul Camerei Deputaţilor, acesta consideră că statul are obligaţia de a-i fi primit pe toţi cetăţenii.

„Rog autorităţile competente ale statului român ca la intrarea în ţară să oblige toţi cetăţenii să completeze un formular privind existenţa sau inexistenţa unui contract de muncă în vreuna din ţările Uniunii Europene, iar în cazul în care acesta nu există, să fie obligaţi să completeze declaraţia unică privind asigurarea de sănătate prin plată directă”, se arată în declaraţie.

În opinia deputatului UDMR, formularul completat şi asumat ar putea oferi tuturor cetăţenilor români fără loc de muncă în vreuna din ţările UE „avantajele sistemului sanitar românesc”, în cursul anului 2020, din momentul depunerii la reprezentantul ANAF din vamă sau online.

„Din punct de vedere administrativ se poate realiza aceasta fără proceduri complicate, iar obligaţia de achitare a sumei de 1.338 de lei trebuie îndeplinită până cel târziu la data de 15 martie anul viitor”, se mai arată în declaraţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici