Un deţinut a evadat din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, unde fusese repartizat la muncă. El a fost prins după câteva ore

Un deţinut de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi, condamnat la trei ani de închisoare pentru furt, a evadat, miercuri dimineaţă, în timp ce lucra pe un şantier din curtea Catedralei Mitropolitane, el fiind dat în urmărire naţională şi fiind instalate filtre în oraş şi la graniţă.

140 afișări
Imaginea articolului Un deţinut a evadat din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, unde fusese repartizat la muncă. El a fost prins după câteva ore

Un deţinut a evadat din curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi, unde fusese repartizat la muncă (Imagine: Wikipedia)

Deţinutul a fost prins de poliţişti în jurul orei 14.00, în apropierea gării din oraşul Târgu Frumos.

Conform unui comunicat transmis de reprezentanţii Penitenciarului Iaşi, deţinutul, Irinel Vasile Boghean, a fost capturat la ora 14.00 de un echipaj de poliţişti din Târgu Frumos, fiind găsit în apropierea gării din oraş şi predat escortei Penitenciarului Iaşi.

Potrivit sursei citate, în acest caz a fost sesizat Parchetul Tribunalului Iaşi şi, în paralel, continuă cercetarea administrativă pentru a stabili împrejurările în care s-a produs incidentul.

De asemenea, în cazul deţinutului va fi declanşată procedura disciplinară.

Deţinutul, în vârstă de 29 de ani, care a fost închis în 2013 pentru furt calificat, fiind condamnat definitiv la trei ani de închisoare, a evadat în jurul orei 09.00 de pe un şantier din curtea Catedralei Mitropolitane. El îşi ispăşea pedeapsa în regim deschis şi fusese selectat să lucreze la punctul de lucru al SC Iasicon SA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici