Un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire au fost trimise pentru românii blocaţi în zona Dobrici

Autorităţile bulgare au asigurat un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche pentru autovehiculele înmatriculate în România blocate în zona Dobrici.

2073 afișări
Imaginea articolului Un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire au fost trimise pentru românii blocaţi în zona Dobrici

Un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire au fost trimise pentru românii blocaţi în zona Dobrici

''Au fost efectuate, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile de la Sofia şi cele locale în vederea derulării acţiunilor necesare pentru deszăpezirea zonei şi transportarea în siguranţă a cetăţenilor afectaţi spre graniţa cu România. În urma acestor demersuri, autorităţile bulgare au asigurat un echipaj de poliţie şi un utilaj de deszăpezire pe traseul Dobrici-Balcic-Vama Veche, în prezent autoturisme şi autobuze cu cetăţeni români fiind însoţite pe acest traseu, până la punctul de frontieră Durankulak-Vama Veche'', a informat duminică Ministerul Afacerilor Externe (MAE) prin intermediul unui comunicat de presă.

Misiunea diplomatică se află în contact permanent cu cetăţenii români şi este pregătită pentru a acorda asistenţă consulară în caz de necesitate.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează atenţionările de călătorie, emise încă din data de 5 ianuarie 2017, adresate cetăţenilor români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei referitoare la înrăutăţirea severă a condiţiilor meteorologice. Informaţii referitoare la condiţiile meteorologice şi restricţiile de circulaţie impuse de autorităţile bulgare sunt actualizate şi postate constant pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, la rubrica Sfaturi şi alerte de călătorie - http://www.mae.ro/travel-alerts.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară Ambasadei României în Republica Bulgaria apelând +359 879 440 758 (telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice) sau +359 2 9733510, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de către operatorii call center în regim de permanenţă.

Totodată, Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Bulgariei că autorităţile locale au emis o avertizare privind prelungirea condiţiilor meteorologice nefavorabile pentru intervalul 8-9 ianuarie 2017. Conform prognozei Institutului Bulgar de Meteorologie şi Hidrologie, ninsorile vor cădea pe întreg teritoriul Bulgariei, dar vor avea caracter intensiv în nord şi nord-estul Bulgariei, precum şi în zonele montane înalte din sudul ţării. Se aşteaptă ca stratul de zăpadă să depăşească 50 cm, cu o viteză a vântului de peste 20m/sec, fapt ce poate duce la formarea de troiene de zăpadă de peste 1m înălţime.

Se recomandă evitarea călătoriilor în această perioadă, întrucât există pericolul formării de troiene de zăpadă şi polei. În cazul în care plecarea la drum pe cale rutieră este imperativă, se recomandă cu insistenţă şoferilor echiparea adecvată pentru iarnă a autovehiculelor. Şoferii şi reprezentanţii firmelor de transport pot obţine informaţii actualizate cu privire la starea drumurilor de pe aplicaţia pentru telefoane mobile LIMA – www.lima.api.bg<http://www.lima.api.bg>, de pe pagina de internet a Agenţiei Executive Infrastructura Rutieră din Bulgaria – www.api.bg<http://www.api.bg> şi în regim non-stop la telefonul 0700 130 20.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici