Un eurodeputat USR PLUS spune că surparea cascadei Bigăr s-a produs sub acţiunea omului

  • Surparea cascadei Bigăr s-a produs „sub acţiunea omului”, spune eurodeputatul USR PLUS Nicolae Ştefănuţă.
  • Acesta mai menţioneză că surparea a avut loc în contextul defrişărilor, „un ucigaş tăcut”.
1397 afișări
Imaginea articolului Un eurodeputat USR PLUS spune că surparea cascadei Bigăr s-a produs sub acţiunea omului

Un eurodeputat USR PLUS spune că surparea cascadei Bigăr s-a produs sub acţiunea omului

„Un ucigaş tăcut a făcut ravagii în Europa, în timp ce noi eram ocupaţi de pandemie. În timp ce oamenii nu puteau să respire, nici natura nu a mai putut să respire. Chiar în seara asta (luni seara - n.r.), în România, una dintre cele mai frumoase cascade - cascada Bigăr s-a surpat sub acţiunea omului. Tăierile ilegale de pădure au crescut nesupravegheat în perioada asta. Din România au dispărut, din păcate, ilegal, 300.000 de hectare de pădure”, spune eurodeputatul USR PLUS, Nicu Ştefănuţă.

El menţionează că pădurile româneşti absorb anual 6% din dioxidul de carbon european.

„Deci ne interesează pe toţi ce se întâmplă. Orice pădure lipsă înseamnă tot atâta deşert sau teren iundabil în loc. Avem nevoie de un moratoriu european privind defrişările în zonele protejate. Comisia trebuie să vină cu o definiţie clară a zonelor strict protejate şi vă încurajez să o faceţi. Aşteptăm să opriţi acest ucigaş tăcut al naturii noastre”, conchide europarlamnentarul USR PLUS.

CITEŞTE AICI: Prăbuşirea Cascadei Bigăr. Preşedintele Coaliţia Natura 2000: Distrugerea de patrimoniu natural, de monument al naturii este faptă penală

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici