Un grup de clienţi BCR, obligaţi să plătească cheltuieli de judecată de 56.000 lei

Un grup de clienţi nemulţumiţi ai BCR trebuie să plătească cheltuieli de judecată de 56.267 de lei, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins irevocabil cererea formulată de casa de avocatură Piperea şi Asociaţii pentru suspendarea plăţii ratelor la credite, întrucât a considerat-o nefondată.

156 afișări
Imaginea articolului Un grup de clienţi BCR, obligaţi să plătească cheltuieli de judecată de 56.000 lei

Un grup de clienţi BCR, obligaţi să plătească cheltuieli de judecată de 56.000 lei (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

În acest dosar sunt implicate peste 200 de persoane, iar prima decizie în acest caz a fost luată la data de 15 noiembrie, când Tribunalul Bucureşti a decis respingea cererilor de emitere a ordonanţei preşedinţiale şi de obligare a BCR la plata cheltuielilor de judecată, ca fiind neîntemeiate.

"Banca nu a dorit să se ajungă la astfel de acţiuni în instanţă. Este regretabil că au fost create artificial aşteptări nerealiste care pentru clienţi înseamnă timp şi bani pierduţi", au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii BCR.

Ei afirmă că acei clienţi care au dificultăţi de rambursare trebuie să vină să discute cu banca şi să caute o soluţie potrivită, acceptabilă de ambele părţi, în funcţie de mai mulţi factori, printre care situaţia actuală a venitului, valoarea garanţiilor şi istoricul de plată al fiecărei persoane.

Avocatul Gheorghe Piperea nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia Curţii de Apel Bucureşti, iar avocatul Petre Piperea nu a dorit să facă nicio declaraţie.

Casa de avocatură reprezintă în jur de 2.600 - 3.000 de clienţi ai BCR şi Volksbank în mai multe procese colective declanşate împotriva celor două bănci, pentru eliminarea clauzelor abuzive din contracte şi, uneori, pentru restituirea prejudiciilor realizate în temeiul clauzei abuzive.

Unii clienţi nemulţumiţi ai BCR şi Volksbank au depus cereri de ordonanţă preşedinţială pentru suspendarea plăţii ratelor la împrumuturi până la momentul soluţionării litigiului, dar acestea au fost respinse în primele decizii ale judecătorilor. Mai mult, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti a decis că un grup format din 88 de clienţi ai BCR trebuie să suporte, în solidar, plata cheltuielilor de judecată cerute de bancă, în sumă de 100.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici