Un limitator de înălţime a căzut peste o maşină în judeţul Braşov

O persoană a murit, iar alta a fost grav rănită, după ce un limitator de înălţime a căzut peste maşina în care se aflau, pe drumul dintre localitatea Sânpetru şi municipiul Braşov.

102 afișări
Imaginea articolului Un limitator de înălţime a căzut peste o maşină în judeţul Braşov

Un limitator de înălţime a căzut peste o maşină în judeţul Braşov (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, colonel Ioan Rechitean, limitatorul de înălţime a căzut după ce a fost lovit de un camion care transporta un tractor.

Limitatorul de înălţime a căzut peste un autoturism Dacia Logan, şoferul murind pe loc, a precizat sursa citată.

Şoferul avea 25 de ani şi conducea o maşină înmatriculată în Braşov.

O altă persoană aflată în maşină, în vârstă de aproximativ 70 de ani, a fost rănită grav, fiind descarcerată de echipele de intervenţie sosite la faţa locului şi fiind transportată la spital.

Traficul rutier, întrerupt în ambele sensuri

Traficul rutier a fost întrerupt în ambele sensuri pe drumul judeţean 103, la ieşirea din localitatea braşoveană Sânpetru.

Potrivit Centrului Infrotrafic al Poliţiei Române, circulaţia a fost  întreruptă începând cu ora 13.30, neexistând rute ocolitoare pentru şoferi. Traficul a fost reluat, in jurul orei 15.30, după finalizarea cercetărilor în zona producerii accidentului.

Şoferul care a provocat accidentul va fi cercetat penal

Subprefectul judeţului Braşov, Emil Niţă, a afirmat, joi, că şoferul care a provocat accidentul rutier de la ieşirea din comuna Sânpetru, soldat cu un mort şi un rănit, va fi cercetat penal, calificând atitudinea acestuia drept "extrem de neglijentă".

Camionul care a provocat accidentul aparţine companiei "Hidroconstrucţia", conform declaraţiei şoferului, angajat şi el la aceeaşi companie.

Camionul este înmatriculat în judeţul Buzău. Potrivit site-ului oficial al companiei, aceasta are sediul în Capitală şi 11 sucursale în întreaga ţară, una dintre ele fiind la Siriu, în judeţul Buzău.

Directorul sucursalei Siriu, inginerul Teodor Dumitraş, a confirmat faptul că maşina aparţine sucursalei Siriu a Hidroconstrucţia, însă nu a putut da detalii suplimentare despre transportul pe care-l efectua, susţinând că nu se află la Siriu, ci undeva în judeţul Bistriţa-Năsăud.

Cele mai importante contracte semnate de Hidroconstrucţia în ultima perioadă vizează construirea şi reabilitarea unei conducte de transport de apă în Bacău, închiderea depozitelor de deşeuri şi platformelor de gunoi necontrolate în Piteşti, lucrări pentru reabilitarea reţelelor de distribuţie a apei şi de canalizare în Botoşani, reţele de apă potabilă şi canalizare în Reşita sau închiderea depozitului de deşeuri Bacău.

Şeful Poliţiei Rutiere Braşov: Vina pentru accidentul aparţine şoferului camionului

Vina pentru producerea accidentului aparţine şoferului camionului deoarece a depăşit limita trecută pe indicator, a declarat Claudiu Tămârjan, şeful Poliţiei Rutiere Braşov.

Potrivit sursei citate, măsurătorile făcute la faţa locului de către poliţişti arată că primul limitator are, de la sol, 4,40 metri înălţime, iar cel de-al doilea era mai înalt, în timp ce basculanta cu încărcătură avea 4,60 metri înălţime.

"Potrivit pirmelor verificări, vina ar aparţine în totalitate conducătorului auto al basculantei, dar vom extinde cercetările şi asupra operatorului de transport deoarece acesta ar fi trebuit să verifice atât înălţimea încărcăturii, cât şi traseul acesteia sau, eventual, să găsească o soluţie alternativă de parcurs, pe DN 13, în condiţiile în care intenţiona să ajungă la Bod", a declarat Tămârjan.

Şoferul camionului a spus că el a respectat limita de înălţime pentru că, înainte să plece în cursă, a măsurat camionul şi acesta avea patru metri cu tot cu încărcătură.

Din primele verificări, a rezultat că nu există urme de frânare ale Daciei Logan, ceea ce înseamnă că şoferul autoturismul nu a mai avut timp să reacţioneze în momentul căderii limitatorului de înălţime.

Anchetatorii fotografiază autocamionul şi excavatorul pe care acesta îl transporta, care se pare că avea braţul flexat în momentul trecerii pe sub limitator.

 

Citeşte şi:

O pasarelă s-a prăbuşit peste două maşini, pe DN1

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici