Un locotenent al clanului Cămătarilor a fost extrădat din Germania şi adus în ţară

Costel Urzică, unul dintre oamenii de bază ai clanului Cămătarilor, a fost adus în ţară, de la Frankfurt, vineri, pentru executarea unui mandat de zece ani de închisoare, pedeapsă primită în dosarul în care au fost condamnaţi, în 11 mai, fraţii Ion şi Vasile Balint.

567 afișări
Imaginea articolului Un locotenent al clanului Cămătarilor a fost extrădat din Germania şi adus în ţară

Nuţu şi Sile Cămătaru (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, Costel Urzică, în vârstă de 31 de ani, a fost adus vineri, sub escortă, de ofiţeri ai Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, care l-au preluat de la Frankfurt - Germania.

Pe numele lui Urzică, Tribunalul Bucureşti a emis, în 11 mai, un mandat de executare a pedepsei de zece ani de închisoare, pentru proxenetism.

Acesta a fost acuzat că a făcut parte din gruparea organizată de fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, fiind unul dintre locotenenţii grupării.

"În timp ce se afla în stare de recidivă post-condamnatorie, în perioada 2002-2004, a desfăşurat activităţi de crimă organizată, respectiv trafic de persoane, proxenetism, fapte de violenţă şi fapte contra libertăţii persoanei", a precizat Poliţia Română, într-un comunicat de presă.

Costel Urzică a fost prins la Frankfurt, la jumătatea lunii mai, odată cu Sile Cămătaru, cei doi aflându-se în acelaşi autoturism.

Sile Cămătaru, condamnat la 13 ani de închisoare într-un dosar în care a fost judecat alături de fratele lui, Ion Balint, de rude şi de apropiaţi, pentru fapte cu violenţă, proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, a fost adus în ţară, de la Dusseldorf, în 24 iulie.

Fraţii Ion şi Vasile Balint au fost daţi mai întâi în urmărire naţională, după ce poliţiştii nu i-au găsit la domiciliu, în 11 mai.

Nuţu Cămătaru, condamnat la şase ani de închisoare cu executare, s-a predat în 14 mai, la arestul Poliţiei Capitalei. El mai avea de executat un rest de pedeapsă de aproximativ 40 de zile, fiind eliberat în 14 iunie din Penitenciarul Jilava.

Alături de cei doi, în acest dosar au mai fost condamnaţi Costel Urzică, Ion Lungu, Cristian Gheorghe, Laurenţiu Roman, Laurenţiu Cosma, Iulian Bocu, Smaranda Stoica, Dănuţ Ion, Iulian Marghiolescu, Adrian Panduru, Marian Simirianu, Leonard Bărbieru, Constantin Stoica, Adi Dinescu, Ştefan Gheorghe, Eugen Gheorghe, George Ionuţ Teodoru Baboi, Cristian Robert Boboc, Cristian Alexandru Cîrstoiu, Alina Vasile, Silviu "Fluturică" Dudiţă, Sile Stan şi Angela Stoica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici