Un mafiot din Camorra, prins de poliţişti în România

Un italian, membru al mafiei napolitane Camorra, dat în urmărire internaţională, a fost prins, joi, de poliţiştii români, în municipiul Brăila, el urmând să fie predat autorităţilor italiene.

188 afișări
Imaginea articolului Un mafiot din Camorra, prins de poliţişti în România

Un mafiot din Camorra, prins de poliţişti în România (Imagine din arhivă; Cristi Vatavu/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, F.G., în vârstă de 51 de ani, din Napoli-Italia, era urmărit naţional şi internaţional, fiind suspectat de constituire a unei asociaţii de tip mafiot ai cărei membri comiteau infracţiuni de şantaj, înşelăciune, fraudă fiscală, fals în acte publice şi private, spălare de bani, fapte săvârşite pe teritoriul Italiei.

Italianul era urmărit la nivel naţional şi internaţional, pe numele acestuia fiind emis, la 6 februarie 2009, de Tribunalul Ordinar Roma-Secţia Judecătorilor pentru Anchete Preliminare, un mandat european de arestare.

Autorităţile judiciare italiene au probat faptul că F.G., împreună cu alte 20 de persoane au constituit o asociaţie de tip mafiot care era afiliată şi aliată grupului "Clan dei casalesi" - "Camorra"(mafia napolitană). Folosindu-se de forţă şi intimidare, membrii grupului exercitau acţiuni de intimidare asupra societăţilor care operau în sectorul comercializării de autovehicule atât pentru a avea o poziţie de monopol pe piaţă, cât şi pentru a obţine alte foloase necuvenite.

În sarcina cetăţeanului italian, autorităţile judiciare italiene au mai stabilit că, în perioada 2002-2006, în calitate de asociat şi administrator al unei societăţi comerciale din Napoli, a importat autoturisme din Belgia, Germania şi alte ţări ale Uniunii Europene pentru beneficiul unor saloane auto de prezentare care erau la dispoziţia organizaţiei mafiote, după care comercializau autoturismele, fraudând statul prin neplata TVA-ului.

F.G. a părăsit teritoriul Italiei, sustrăgându-se cercetărilor, şi a fost dat în urmărire. Obţinându-se informaţii că acesta se află pe teritoriul României, autorităţile române, în colaborare cu cele italiene, prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţional - Biroul Naţional Interpol, au desfăşurat activităţi comune pentru depistarea sa.

Astfel, în urma cercetărilor declanşate de autorităţile române în colaborare cu cele italiene, au fost prinşi, în Bucureşti, în 10 februarie, un alt cetăţean italian, R.P., cercetat în acelaşi dosar, iar, joi, în Brăila, F.G..

F.G. va fi dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi în vederea reţinerii şi prezentării ulterioare la Curtea de Apel Galaţi pentru emiterea mandatului de arestare provizorie. El urmeză să fie extrădat autorităţilor italiene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici