Un magistrat din completul de 5 de la ÎCCJ care judecă dosarul lui Dragnea cere să se pensioneze

O judecătoare din completul de 5 de la ÎCCJ care se ocupă de dosarul DGASPC, în care Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, cere Secţiei pentru judecători CSM să fie eliberată din funcţie prin pensionare. Regulamentul spune că trebuie tras la sorţi un înlocuitor.

9520 afișări
Imaginea articolului Un magistrat din completul de 5 de la ÎCCJ care judecă dosarul lui Dragnea cere să se pensioneze

Un magistrat din completul de 5 de la ÎCCJ care judecă dosarul lui Dragnea cere să se pensioneze

Luciana Mera, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cere Secţiei pentru judecători eliberarea din funcţie prin pensionare. Secţia va discuta cererea magistratului în şedinţa din 5 martie. Luciana Mera face parte din completul de 5 judecători de la instanţa supremă care judecă apelul în dosarul DGASPC, în care a fost condamnat Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în primă instanţă.

Completul 2, cel care judecă dosarul lui Dragnea, este format din judecătorii Enceanu Simona Daniela, Rog Tatiana Lucia, Rus Alexandra Iuliana, Mera Luciana, Popa Rodica Aida.

Potrivit Regulamentului de organizare a instanţei supreme, conducerea trebuie să tragă la sorţi în şedinţă publică un nou judecător (articol 29), atunci când un membru al completului de 5 este eliberat din funcţie.

Totodată, în cazul în care Luciana Mera se va pensiona şi va fi desemnat un înlocuitor, dosarul lui Dragnnea ar putea fi reluat de la zero, chiar dacă nu au fost administrate multe probe până în prezent. Următorul termen al procesului DGASPC are loc în data de 18 martie, când va fi audiat liderul PSD.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici