Un meteorolog şi soţia sa au dispărut pe Muntele Ţarcu

Un meteorolog şi soţia sa au dispărut, sâmbătă seară, în zona Muntelui Ţarcu, unde au fost surprinşi de viscol puternic, şi nu au mai ajuns la Cabana Cuntu spre care se îndreptau, opt salvamontişti şi alpinişti din Caraş Severin fiind plecaţi în căutarea celor doi, ajutaţi de un elicopter.

162 afișări
Imaginea articolului Un meteorolog şi soţia sa au dispărut pe Muntele Ţarcu

Un meteorolog şi soţia sa au dispărut pe Muntele Ţarcu (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

Unul dintre alpiniştii care fac parte din echipa de căutare, Iulius Carela, a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că cei doi au plecat sâmbătă de pe vârful Ţarcu spre Cuntu, iar seara au fost surprinşi de un viscol foarte puternic.

"Ştim că au plecat în jurul orei 14.00 spre Cuntu şi au fost prinşi de un viscol foarte puternic, seara. Au plecat prea târziu şi i-a prins seara, iar din cauza vremii nu au mai putut înainta. I-am căutat până acum în zona Ţarcu şi nu sunt. Poate s-au adăpostit la vreo stână. Suntem o echipă de opt salvamontişti şi alpinişti şi acum suntem ajutaţi şi de un elicopter", a spus Iulius Carela.

Potrivit acestuia, cei doi soţi ar putea fi şi într-o pădure din zona satului Plopu, unde s-ar fi putut adăposti de viscol, iar familiile celor doi, din localitatea Borlova, din judeţul Caraş Severin, sunt în permanentă legătură cu Serviciul de Salvamont.

Din cauza viscolului, şi turiştii de pe Muntele Semenic sunt blocaţi şi nu pot părăsi staţiunile pentru că drumul între Prislop şi Semenic este închis, iar cel mai devreme drumul va putea fi deblocat luni dimineaţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici