Un militar a fost rănit foarte grav în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire. Cazul este cercetat de Parchet

Un militar a fost rănit foarte grav în timp ce încerca să pună în funcţiune instalaţia de încălzire la Cabana militară de instruire Cheia, el fiind transportat la Spitalul Militar din Capitală cu arsuri de gradul III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, potrivit MAPN.

3012 afișări
Imaginea articolului Un militar a fost rănit foarte grav în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire. Cazul este cercetat de Parchet

Un militar a fost rănit foarte grav în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire. Cazul este cercetat de Parchet (Imagine: Cristi Vatafu/ Arhiva Mediafax Foto)

"Un militar din cadrul Bazei sprijin logistic „Muntenia” a suferit un accident în timpul serviciului de pază, miercuri, 9 noiembrie, în jurul orei 16.00, la Cabana militară de instruire Cheia. Accidentul a survenit pe timpul punerii în funcţiune a instalaţiei de încălzire, procedură care intra în atribuţiile de serviciu ale militarului. Caporalului clasa a III-a Georgel Guţă, în vârstă de 31 de ani, angajat al MApN din anul 2009, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat de un echipaj al ISU, sesizat prin Serviciul de urgenţă 112, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila (SUUMC) din Bucureşti", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naţionale, remis miercuri seară MEDIAFAX.

Bărbatul are arsuri de gradul III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, cu interesare facială, torace anterior şi posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare şi inferioare, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare.

"Ulterior intervenţiei chirurgicale, pacientul va fi spitalizat în Secţia de ATI, acesta necesitând tratament post-operator de susţinere a funcţiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică şi hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă şi a ulcerului de stress, nutriţie peros. Starea pacientului este foarte gravă, cu prognostic rezervat", potrivit documentului citat.

Cazul este cercetat de către Parchetul Militar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici