Un nou bilanţ al gripei porcine: 1.158 de cazuri confirmate

Alte 18 cazuri de gripă cu virus AH1N1 pandemic au fost confirmate în ultimele 24 de ore, cele mai multe fiind înregistrate în judeţul Suceava, respectiv 11 cazuri, totalul îmbolnăvirilor ajungând la nivel naţional, până vineri la ora 12.00, la 1.158, informează Ministerul Sănătăţii.

15 afișări
Imaginea articolului Un nou bilanţ al gripei porcine: 1.158 de cazuri confirmate

Un nou bilanţ al gripei porcine: 1.158 de cazuri confirmate (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Astfel, alte trei cazuri au fost confirmate în judeţul Botoşani, două în Iaşi şi câte un caz în Cluj şi Bucureşti, potrivit sursei citate

Ministerul Sănătăţii informează că miercuri şi joi au fost raportate dublu un număr de şase cazuri confirmate - pe de o parte cu laboratorul şi pe de altă parte pe criterii clinice şi legătură epidemiologică.

În acest context, s-a luat decizia suspendării cursurilor şcolare, pentru şapte zile, începând de vineri, în clasa a IX-a R1 din Liceul George Coşbuc, din Capitală, la clasa VII C a Şcolii Emil Racoviţă din Iaşi, a clasei a V-a de la Şcoala Generală Nr. 9 şi a clasei IX I de la Liceul Economic din Suceava.

Au fost diagnosticate cu gripa cu virus AH1N1 cadre medicale, în ultimele 24 de ore, în judeţele Botoşani - o asistentă şi un medic, Iaşi - un medic şi Suceava - o asistentă medicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici