Un nou caz de gripă AH1N1 confirmat în România

Ministerul Sănătăţii anunţă, joi, încă un caz de gripă AH1N1, fiind vorba despre o tânără în vârstă de 19 ani sosită, în 14 iunie, din SUA şi care s-a prezentat, în urmă cu o zi, la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", cu simptome specifice noului tip de virus.

28 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de gripă AH1N1 confirmat în România

Un nou caz de gripă AH1N1 confirmat în România (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Institutul "Cantacuzino" a confirmat, miercuri seară, prezența virusului.

În prezent, pacienta are o stare de sănătate bună, este internată la Institutul "Matei Balș" și este supusă terapiei specifice cu antivirale.

Autoritățile sanitare au demarat ancheta epidemiologică, până la această oră fiind deja identificați cinci contacți ai tinerei.

Acesta este al 18-lea caz de infectare cu virusul gripal AH1N1 înregistrat în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici