Un nou caz de infectare cu gripă porcină confirmat în România

Un nou caz de infectare cu noul virus gripal AH1N1 a fost confirmat, marţi seară, de Institutul Cantacuzino, fiind vorba despre o persoană sosită, în 8 iunie, de la Toronto, informează, miercuri, Ministerul Sănătăţii.

18 afișări
Imaginea articolului Un nou caz de infectare cu gripă porcină confirmat în România

Un nou caz de infectare cu virusul AH1N1 confirmat în România (Imagine din arhivă; Elvira Gheorghiţă/Mediafax Foto)

Astfel, numărul persoanelor confirmate cu noua gripă, în România, a ajuns la zece.

Persoana venită de la Toronto, luni, s-a prezentat, în ziua următoare la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balș" cu simptome specifice noii gripe.

În prezent, aceasta este internată în Institutul "Matei Balș", sub supraveghere medicală. Medicii declară că starea sa de sănătate este bună şi că primeşte aflându-se sub tratament cu medicamente antivirale.

În același timp, autoritățile sanitare au început investigația epidemiologică pentru identificarea contacților. "Având în vedere că, din primele cercetări, reiese că persoana infectată s-a deplasat doar între aeroport și casă, medicii specialiști se așteaptă ca numărul contacților să fie redus", susţine MS.

Toţi pacienţii cu gripă AH1N1 internaţi la Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Matei Balş" au fost externaţi, marţi, iar Institutul "Cantacuzino" nu a mai confirmat niciun caz nou de infectare cu acest virus.

Ministerul Sănătăţii a informat, marţi, că niciun caz nou de infectare cu virusul gripal AH1N1 nu a fost confirmat de către Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino".

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici