Un oraş din România a achiziţionat pavaje tactile pentru traseele destinate nevăzătorilor. Primarul: Achiziţia ne-a fost impusă

Primăria Zimnicea a cumpărat, prin achiziţie direct, pavaje tactile pentru amenajarea traseelor destinate nevăzătorilor, investiţia fiind în valoare de peste 140.000 de lei. Firma de la care s-a cumpărat este a unui fost consilier local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1761 afișări
Imaginea articolului Un oraş din România a achiziţionat pavaje tactile pentru traseele destinate nevăzătorilor. Primarul: Achiziţia ne-a fost impusă

Un oraş din România a achiziţionat pavaje tactile pentru traseele destinate nevăzătorilor. Primarul: Achiziţia ne-a fost impusă

Primăria oraşului Zimnicea a achiziţionat, prin cumpărare directă, pavaje tactile pentru adaptarea trecerilor de pietoni la nevoile persoanelor nevăzătoare. Costul achiziţiei se ridică la 142.443,00 lei, ea fiind încredinţată unei firme de profil ce aparţine unui fost consilier local din oraş.

Lucrarea figurează pe SEAP.

Primarul oraşului Zimnicea, Petrică Pârvu, susţine că oraşul nu avea nevoie de o astfel de achiziţie, dar că soluţia i-a fost impusă de o instituţie responsabilă de persoanele cu handicap.

FOTO - Pavaje tactile:

Pavaje tactile

„Abia începem lucrarea. Cum să nu fie necesar, când am primit termen de la instituţia responsabilă de persoanele cu handicap, nu-mi amintesc care, ne-a dat termen. Legislaţia română aşa spune, forţează. Atunci, am vrut - n-am vrut, trebuia să pun în aplicare. E valabil pentru toată ţara. Asta e sarcina, în urma controlului efectuat de ei. Aveam eu lucruri mai importante de făcut”, a spus primarul.

Pavajele tactile sunt o soluţie pentru amenajarea traseelor pentru nevăzători. Practic, informaţia tactilă este detectată cu ajutorul picioarelor sau a bastonului.

Oraşul Zimnicea este cunoscut pentru faptul că a fost distrus în proporţie de 80% la cutremurul din 1977, după care zona a fost declarată drept nefavorizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici